Zo gisteren overijverig wat vlees ingekocht bij de lokale boer. Dat was een rib uit m’n lijf, maar goed daar heb je wel wat voor. En de kwaliteit is er dan ook naar.
Ik had 2 steak tomahawks gekocht, elk ~950 gram. Toch maar besloten om er uiteindelijk 1 in de vriezer te houden en er maar 1 op de bastard te leggen voor ons 3-tjes. Achteraf gezien is dat een goed besluit geweest om het lekker en smakelijk te houden, ipv douwen en stouwen
Gisterenavond nog een beetje zitten zoeken en twijfelen hoe te gaan bereiden.
vandaag aldus, ‘gewoon’ klaar gemaakt.
uurtje van te voren uit de koelkast gehaald en drooggedep en voorzien van grof zout.
BBQ op 170-180 graden, bereiden op indirect tot 48 graden en toen op direct vuur afgegrild.
Kern uiteindelijk zo rond 53 graden. Wat grof gemalen peper erop en even laten rusten.
Oh oh wat was dat weer lekker zeg. Als bijgerecht wat gegrilde groenten in gietijzeren pannetje op de Q klaargemaakt en wat krul friet om het compleet te maken.
zie foto’s van het resultaat hieronder.
Ik had 2 steak tomahawks gekocht, elk ~950 gram. Toch maar besloten om er uiteindelijk 1 in de vriezer te houden en er maar 1 op de bastard te leggen voor ons 3-tjes. Achteraf gezien is dat een goed besluit geweest om het lekker en smakelijk te houden, ipv douwen en stouwen
Gisterenavond nog een beetje zitten zoeken en twijfelen hoe te gaan bereiden.
vandaag aldus, ‘gewoon’ klaar gemaakt.
uurtje van te voren uit de koelkast gehaald en drooggedep en voorzien van grof zout.
BBQ op 170-180 graden, bereiden op indirect tot 48 graden en toen op direct vuur afgegrild.
Kern uiteindelijk zo rond 53 graden. Wat grof gemalen peper erop en even laten rusten.
Oh oh wat was dat weer lekker zeg. Als bijgerecht wat gegrilde groenten in gietijzeren pannetje op de Q klaargemaakt en wat krul friet om het compleet te maken.
zie foto’s van het resultaat hieronder.