BasBQ
Beef en Steak

Picanha Lakenvelder

 

LorenzoG

Vuurmaker
Berichten
64
Na afgelopen zaterdag de restjes van de verschillende Q sessies op te maken. stond er voor vandaag Picanha op t menu.

Dit stuk flinke stuk op traditionele manier bereid. Te weten grof zout en grove zwartepeper. That’s it.

T stuk zo een 1,5 uur voor voorbereiding uit de koelkast, drooggedep. 45 minuten voor bereiding op de Q t stuk ruim voorzien van grove zeezout en grof gemalen peper.

Q aangestoken en laten opstoken tot 130 graden. Eerst kort op direct vuur en daarna omgebouwd naar indirect, MEATER+ erin en ingesteld op 49 graden kern temperatuur. Na een klein uurtje was t zover. Nog even op direct vuur naar 200 graden voorzichtig afgegrild. En daarna nog een klein kwartiertje laten rusten.

Wij waren weer erg tevreden over het resultaat. Er is zoals verwacht een stuk overgebleven, dus morgen nog maar een keer Picanha 😄

7821FCB3-25B1-4946-9126-1E2AF98E807C.jpeg


BD634A9E-5DE0-4D9C-82EF-22249E7CEC18.jpeg


96927F4F-C426-438E-B7E9-FF5C9BAFF104.jpeg


98CE08C9-7C6E-41C0-B0FD-AB2D5B171476.jpeg


25EE76AC-B5FD-42F3-B784-D46B06E207D9.jpeg


060362C9-2541-4C40-A5B7-10C708A59DBF.jpeg


27C28B40-3287-42B9-AC36-A47773E55E28.jpeg
 
Wat blijft dat toch lekker zeg, picanha
Deze ziet er super uit
 
Mooi stukje vlees.
 
Ziet er goed uit! Mooie kleur. Lijkt er echter wel op dat je met de draad hebt meegesneden. Hierop loop je veel malsheid mis
 
Die ziet er mooi uit.
En 2 dagen er van genieten 👍🏻
 
Die ziet er goed uit. Heerlijk stuk vlees!
 
Lekker ruig stuk vlees. Picanha blijft lekker. 😋
Met een beetje fantasie zie je zelfs de kenmerkende witte band van een Lakenvelder. :unsure:
 
Terug
Bovenaan Onderaan