BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door KamadoJos

  1. KamadoJos

    Houtskool stukken te groot?

    Trok net een nieuwe zak houtskool open (Black Ranche Rode Quebracho) en vond daar een aantal wel erg grote stukken. Meestal wordt er 'geklaagd' over kleine stukken en gruis, maar ik ben benieuwd wat ik met deze stukken moet. Kleiner maken of gewoon in 1 stuk gebruiken? Het kolenmandje is maar...
  2. KamadoJos

    Sunday roast - my first brisket

    Het vlees was erg smakelijk maar niet zo sappig als gehoopt. Volgende keer ander recept en dan injecteren.... Hoewel sommigen dat ook weer vloeken vinden 😇
  3. KamadoJos

    Sunday roast - my first brisket

    De briket was inderdaad US import en grainfed. Was alleen de flat cut, dus het stuk was relatief dun. Ik vermoed dat de dikte ook van invloed is geweest op de gaartijd. Overigens waren de restjes ook koud en dun gesneden erg lekker met een beetje BBQ saus ;)
  4. KamadoJos

    Sunday roast - my first brisket

    Ik heb dit keer geen eigen kruidenmix gebruikt, maar een kant-en-klare Shake Me mix voor Steak. Daar zit een beetje chili in voor een beetje 'zing'.
  5. KamadoJos

    Sunday roast - my first brisket

    Als je een beetje gaat googlen op zoek naar een goede manier om een brisket klaar te maken wordt je overweldigd door de verschillende manieren, low and slow, high and fast en bij beide verschillende temperaturen, vet boven of beneden, wanneer inpakken en hoe zit het nu met de stall…. HELP...
  6. KamadoJos

    Bastard Large 2021 dooft zeer langzaam

    Heb je de topvent ‘ingebrand’? Bij mijn 2020 versie sluit alles gewoon goed af. Ik heb echter wel de topvent ingebrand zoals hier beschreven https://bastard.nl/the-bastard-precision-top-kalibreren/ Stap 5 heb ik overigens overgeslagen...
  7. KamadoJos

    Fotowedstrijd februari 2021: “With a bone’

    Een foto insturen van mijn eigen gekeusde ribben is wellicht niet BBQ genoeg, daarom een foto van 'mijn' ribbetjes op de BBQ. ;) Was leuk om te maken, zeker met het mooie weer en de sneeuw op de achtergrond. Hier de post van de Ongeveer 3-2-1 ribs
  8. KamadoJos

    Ribs ongeveer 3-2-1

    Thanks! De camera’s van de telefoons worden gelukkig steeds beter 😉
  9. KamadoJos

    Gedroogde kruiden kopen

    Een ritje naar de Bazaar in Beverwijk naar mijn 'supplier': OBA kruiden is ook een optie. Je kan ook on-line bestellen https://kruidenbestellen.com/. Geen idee of je ook de bestelling kan afhalen (in Alkmaar, waar ze gevestigd zijn)....
  10. KamadoJos

    Ribs ongeveer 3-2-1

    BBQ in de sneeuw. Dat moet mooie plaatjes geven… ’s Morgens de Bastard naar buiten gereden (van mij mag hij binnen slapen) en klaargezet voor de ‘ongeveer 3-2-1’ methode. In de blog van Noskos (LINK) staat dat andere tijden dan echt 3-2-1 ook kunnen. Wat heb je daar nu aan als recepten-volger…...
  11. KamadoJos

    Introducing...

    Hallo! Mijn naam is Jos en ben woonachtig in een klein dorp tussen Almaar en Schagen. Sinds de goedheiligman afgelopen jaar een Large Urban Basterd bij mij heeft afgeleverd, is het BBQ virus wederom aangewakkerd. In mijn tuin staat ook nog een Weber 57 Mastertouch GBS, die zeker niet weg gaat...
Terug
Bovenaan Onderaan