BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door DvDeurzen

  1. DvDeurzen

    Verjaardagshapjes

    Gisteren werd mijn dochter 7 jaar en normaal deden we altijd een barbecue, maar dit jaar wilde ik eens iets anders doen. Gewoon een hele middag de barbecue aan en allerlei snacks maken. Was enorm geslaagd. De dag ervoor vanalles voorbereid en gisteren rond 3 uur de Weber Mastertouch aangestoken...
  2. DvDeurzen

    Sweet spareribs 3-2-1.. ongeveer

    Mijn vader zit thuis in een verbouwing dus ik dacht. Laat ik eens spareribs maken. We eten daar zondag altijd friet, dus een lekkere ribbetje erbij kan noot geen kwaad. De avond ervoor ontdaan van het vlies en in de kruiden gezet. De dag erop lekker op de Weber Mastertouch. Ik wilde ook weer...
  3. DvDeurzen

    Eerste keer Picanha

    Pas geleden was ik bij de plaatselijke slager en zag ik Picanha's in de vitrine liggen. Het waren niet zulke grote. 600 gram per stuk. Een mooi stukje om eens te proberen. De Weber aangestoken en de vet cap van de picanha in gesneden. Vervolgens bestrooid met grof zeezout en vers gemalen peper...
  4. DvDeurzen

    3-2-1.... 10 kilo spareribs

    Zondag in de middagdienst. Normaal bestellen we vaak eten maar aangezien mijn collegaā€™s ook weten dat ik graag barbecue in mijn vrij tijd en af en toe wel eens snackje meeneem, hadden ze gevraagd of ik niet eens voor de ploeg ribben kon maken. Natuurlijk heb ik al vaker ribben gemaakt, maar...
  5. DvDeurzen

    Zeeuws spek

    Als je uit Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) komt, dan kan je er niet onderuit om dit ooit eens te maken. Het ligt hier zowieso bij iedere slager in het schap. Zeeuws spek. Echt heerlijk. Ik heb het recept aangehouden van NOSKOS. 1 kilo buikspek en lekker laten marineren in de koelkast De...
  6. DvDeurzen

    Quarantaine Kippenvleugels

    Ja, daar zit je dan. Vorige week een positieve corona test terug gekregen. Gelukkig weinig last, dus wat doe je dan. Natuurlijk gewoon de Q aansteken. Ik had in de vriezer nog een kilo kippenvleugels liggen dus deze gepekeld in een een natte pekel van water en zeezout voor een uur of 4...
  7. DvDeurzen

    Plancha?!?!

  8. DvDeurzen

    Plancha?!?!

    Ik heb deze week een gourmetstel weg gedaan en hierop zat een mooie bakplaat. Deze was los en kon je op twee kanten draaien. Ene kant met ribbels en andere kant gewoon vlak. Nu is mijn vraag. Zou ik deze plaat ook op de barbecue kunnen gebruiken. Ik weet niet precies wat voor materiaal hij is...
  9. DvDeurzen

    Chicken wings šŸ“

    Gisteren heerlijk chicken wings gemaakt van de weber. Recept gevolgd van BBQ helden (ongeveer). Avond ervoor in een zak gedaan net 350 ml water en 20 gram zeezout. Hier een kleine twee uur in laten zitten. Vervolgens afgespoeld, drooggemaakt en in de chicken rub van Jord Alterhuizen gezet. Dan...
  10. DvDeurzen

    Moederdag ribben

    De smaak is zoet, dus als je van pittige ribs houdt moet je dit zelf toevoegen. Ik vind zelf zoet het lekkerst
  11. DvDeurzen

    Moederdag ribben

    Moeders was zeee tevreden. Vader ook trouwens haha
  12. DvDeurzen

    Moederdag ribben

    Ja hoor dit is het. Waren deze week in de aanbieding volgens mij. Maar online heb je ze ook.
  13. DvDeurzen

    Inbouwen Weber 57

    Beste BBQ-vrienden, We gaan hier binnenkort de achtertuin aanpakken en daarbij hoort natuurlijk een mooi plekje voor mijn Weber Mastertouch. Ik wil Hiervoor een mooi buitenkeuken gaan maken in een hoek opstelling en ik wil de Weber dan ook inbouwen/ophangen in mijn werkblad. Nu is mijn vraag...
  14. DvDeurzen

    Moederdag ribben

    Moederdag! Een fantastisch excuus om de barbecue weer eens aan te steken. Heb al vaker ribs gemaakt maar was nog altijd niet helemaal tevreden over de smaak. Dus ja, dan zit er natuurlijk maar Ć©Ć©n ding op, en dat is ze gewoon nog eens maken. Ik heb deze keer het recept uit Smokey Goodness...
  15. DvDeurzen

    Pizza Parma met verse pizzabodem

    Ja klopt. Kwam er alsmaar niet van. Maar nu gaat er niets anders meer gebruikt worden denk ik!
Terug
Bovenaan Onderaan