BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Cakr

  1. Cakr

    Pulled beef

    Hallo allemaal, ik zag vaak het recept voorbij komen van pulled pork en aangezien ik geen varkensvlees eet, was ik op zoek naar een alternatief in de vorm van pulled beef. Ik heb gekozen voor een groot stuk runder riblappen van 2,3 kilo. Deze heb ik ingerubt met de rub van Noskos Beef. De...
  2. Cakr

    Eerste keer Short Ribs op de kamado

    Bedankt voor de tip Ewald 👍
  3. Cakr

    Eerste keer Short Ribs op de kamado

    De volgende keer zal ik hem proberen met bbqsaus en sriracha bij het inpakken 😀😀. Dat had ik deze keer niet gedaan, maar hij was botermals en smaakte zalig.
  4. Cakr

    Eerste keer Short Ribs op de kamado

    Hij smaakte ook zoals hij eruit zag 😀
  5. Cakr

    Eerste keer Short Ribs op de kamado

    Ik ben ondertussen al bijna 5 jaar een fanatieke barbecuer. Ik ben begonnen met een Weber en toen ik de bbq virus te pakken had, had ik mijn pijlen gericht op een kamado en werd het een Grill Guru. Het oog wil ook wel eens wat en na 2 jaar een Grill Guru te hebben gebruikt ben ik sinds de zomer...
  6. Cakr

    Kalfsspareribs 2-2-0,5

    Vandaag wilde ik me zelf verwennen met lekkere spareribs. Wat waren deze toch weer heerlijk. De spareribs ontvliesd en in de rub gezet. 2 uur laten roken, vervolgens 2 uur ingepakt in aluminium folie met boter, bastard suiker en wat Noskos bbqsaus. Na 2 uur uit de folie en weer een half uur er...
  7. Cakr

    Kalfs spareribs 321

    Omdat ik geen varkensvlees eet, kan ik het helaas niet vergelijken met kalfsvlees. Maar ik kan wel zeggen dat kalfs spareribs erg lekker zijn, mits je het goed bereid natuurlijk.
  8. Cakr

    Kalfs spareribs 321

    Wij gebruiken altijd kalfsspareribs omdat wij geen varkensvlees eten. Ik kan de spareribs dus niet vergelijken, maar kalfsvlees is ook erg lekker vind ik. Mijn favoriete bereiding op de kamado. Je bent er wel een paar uurtjes zoet mee, maar het resultaat is er 😀😀
  9. Cakr

    Kalfs spareribs 321

    Hier het eindresultaat van de spareribs. De ribben waren heerlijk. Wel lekker gaar maar vallen niet van de botten af. Toch nog een lekkere bite. De ribben waren zeker geslaagd. De spareribs heb ik ingesmeerd met Noskos bbq saus. We hebben met zijn allen heerlijk genoten van de ribben.
  10. Cakr

    Kalfs spareribs 321

    Beste mede barbecuers, Vandaag op de bbq heerlijke kalfs spareribs. De spareribs eerst ontvliesd en ingesmeerd met Noskos spareribs rub en de kamado opgestoken tot 120 graden. Op die manier 2 uurtjes laten roken en daarna ingepakt in aluminium folie. In de aluminium folie zitten roomboter...
  11. Cakr

    Buffalo wings maken

    Ik wil buffalo wings maken op de BBQ met een basket op de spit. Ik wil ze eerst in de rub zetten en daarna wil ik de saus Frank's Redhot buffalo gebruiken. Nou zag ik op internet filmpjes voorbij komen dat ze het mengen met boter. Kan iemand mij uitleggen waarom ze dit doen? Ik wil nadat ik de...
  12. Cakr

    Lams ribben

    Ze zijn klaar. Het eind resultaat valt een beetje tegen. Toch te lang zitten doorgaren in aluminium folie, waardoor het wat droog voelde. Verder was hij erg mals en viel van het bot af, maar toch was de structuur iets droog. Dat komt ook doordat de kamado op een gegeven moment op 250 graden...
  13. Cakr

    Lams ribben

    Vandaag op het menu lamsribben. Deze heb ik bij de Turkse slager gekocht. Ik heb de ribben in de ochtend gemarineerd. In de marinade zitten o.a. zout, peper, oregano, geraspte knoflook, paprikapoeder, melk en zonnebloemolie. De ribben heb ik voor 60 minuten op de kamado gelegd om indirect te...
  14. Cakr

    Tomahawk steak

    Het recept voor de chimichurri: -Bosje peterselie -2 teentjes knoflook -1 Spaanse peper -2 EL oregano -4 EL olijfolie -1 EL rode wijn azijn -0,5 tl zout -0,25 tl zwarte peper Recept voor de coleslaw: -300 gram fijngesneden spitskool -200 gram geraspte wortel -halve ui fijn gesneden -2tl...
  15. Cakr

    Tomahawk steak

    😁😁😁
Terug
Bovenaan Onderaan