Cakr
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Ik ben ondertussen al bijna 5 jaar een fanatieke barbecuer. Ik ben begonnen met een Weber en toen ik de bbq virus te pakken had, had ik mijn pijlen gericht op een kamado en werd het een Grill Guru. Het oog wil ook wel eens wat en na 2 jaar een Grill Guru te hebben gebruikt ben ik sinds de zomer van dit jaar overgestapt naar een Bastard Urban Large, waar ik echt super super blij mee ben.
Echter heb ik in al die tijd van alles bereid, behalve short ribs. De short ribs stonden al heel lang op mijn bucket list, echter was het moeilijk om kwalitatief goede halal short ribs te vinden. Eindelijk heb ik die vandaag kunnen vinden bij Kaddour slagerij in Amsterdam. Dit is een slagerij, die premium hoogwaardig vlees verkoopt. De prijzen zijn iets hoger dan een gemiddelde slagerij, maar de kwaliteit is er ook naar. Het werd halal Black Angus short ribs van maar liefst 1,3 kilo.
Nadat de short ribs bij de slagerij werd getrimd heb ik hem meegenomen naar huis en ben ik nog lichtjes bezig geweest met trimmen van het vet en silverskin. De short ribs heb ik royaal bestrooid met de rub van Noskos Beef.
Vervolgens heb ik de Bastard ingesteld op 120 graden, waarna de ribben er op konden. Dit vind ik altijd het mooiste moment van het bbqen. Het moment dat je het vlees op de BBQ legt, heerlijkkk.
Na ongeveer 3 uur was de rub ingetrokken en heb uk de short ribs ingepakt in slagerspapier.
Vervolgens gingen de short ribs in een braadslede weer terug op de bbq om het vet op te vangen van de short ribs. Echter had ik mij verheugd op het feit dat de short ribs met 6 uur wel klaar zou zijn, maar daar heb ik mij aardig in vergist. Uiteindelijk hebben de ribben er toch zo een 9,5 uur op gelegen, waarna ook nog een half uur tot een uur rusttijd. Maar goed, mijn geduld werd uiteindelijk beloond met een prachtig resultaat. De botten waren helemaal los gekomen en met mijn thermapen voelde ik of de short ribs gaar waren. Nou als boter zeggen ze en dat was bij mij ook het geval.
Het vocht uit het vlees kon je er zo uit drukken met je handen. Ze waren echt perfect gegaard. We hebben met zijn allen genoten en dit stukje vlees is zeker voor herhaling vatbaar. Ik zou ook iedereen dit stukje vlees kunnen aanraden.
Echter heb ik in al die tijd van alles bereid, behalve short ribs. De short ribs stonden al heel lang op mijn bucket list, echter was het moeilijk om kwalitatief goede halal short ribs te vinden. Eindelijk heb ik die vandaag kunnen vinden bij Kaddour slagerij in Amsterdam. Dit is een slagerij, die premium hoogwaardig vlees verkoopt. De prijzen zijn iets hoger dan een gemiddelde slagerij, maar de kwaliteit is er ook naar. Het werd halal Black Angus short ribs van maar liefst 1,3 kilo.
Nadat de short ribs bij de slagerij werd getrimd heb ik hem meegenomen naar huis en ben ik nog lichtjes bezig geweest met trimmen van het vet en silverskin. De short ribs heb ik royaal bestrooid met de rub van Noskos Beef.
Vervolgens heb ik de Bastard ingesteld op 120 graden, waarna de ribben er op konden. Dit vind ik altijd het mooiste moment van het bbqen. Het moment dat je het vlees op de BBQ legt, heerlijkkk.
Na ongeveer 3 uur was de rub ingetrokken en heb uk de short ribs ingepakt in slagerspapier.
Vervolgens gingen de short ribs in een braadslede weer terug op de bbq om het vet op te vangen van de short ribs. Echter had ik mij verheugd op het feit dat de short ribs met 6 uur wel klaar zou zijn, maar daar heb ik mij aardig in vergist. Uiteindelijk hebben de ribben er toch zo een 9,5 uur op gelegen, waarna ook nog een half uur tot een uur rusttijd. Maar goed, mijn geduld werd uiteindelijk beloond met een prachtig resultaat. De botten waren helemaal los gekomen en met mijn thermapen voelde ik of de short ribs gaar waren. Nou als boter zeggen ze en dat was bij mij ook het geval.