BasBQ
Beef en Steak

Lams ribben

Cakr

Sprokkelaar
Berichten
29
Vandaag op het menu lamsribben. Deze heb ik bij de Turkse slager gekocht. Ik heb de ribben in de ochtend gemarineerd. In de marinade zitten o.a. zout, peper, oregano, geraspte knoflook, paprikapoeder, melk en zonnebloemolie.

De ribben heb ik voor 60 minuten op de kamado gelegd om indirect te garen op circa 180 graden. Na 60 minuten gaan ze straks met een klontje boter voor 45 minuten in aluminium folie. De foto's van het eindresultaat zal ik posten zodra die klaar is.

20210420_200118.jpg
 
Heeft vast heerlijk gesmaakt!
 
Zijn ze al klaar? :)
 
Ze zijn klaar. Het eind resultaat valt een beetje tegen. Toch te lang zitten doorgaren in aluminium folie, waardoor het wat droog voelde. Verder was hij erg mals en viel van het bot af, maar toch was de structuur iets droog. Dat komt ook doordat de kamado op een gegeven moment op 250 graden stond en toen kreeg ik hem niet meer lager. Volgende keer toch korter op de bbq en op een lager temperatuur. Was bijna vergeten om een foto te maken, maar kon nog een foto maken van de laatste twee ribben 😀😀😀

20210420_212039.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom
Ze zien er heerlijk uit! Jammer dat ze toch een beetje droog waren.
Maar de volgende x gaat het vast beter met de aanpassing in je bereiding.😁👍🏼🍻
 
Zien er toch goed uit.

Niet teveel open gehad tussendoor? Dan krijg je weer zuurstof binnen
 
Terug
Bovenaan Onderaan