- Berichten
- 5.060
Tijdens het opnemen van een O.O.O. (overvloedige, overbodige, overuren) liep ik in down town Den Bosch tegen een steak carpaccio aan.
Dus tijd om deze thuis ook te maken.
Aangezien ik fan ben van ribeyes, waren deze het "slachtoffer".
Bij de slager 2 lekkere ribey's van 1,5 á 2 cm dik laten snijden. Gewicht 350 gr. / st.
Achteraf niet zo'n goede keuze. Groot stuk vet erin wat ik met een pennetje tegen uitbreken heb vastgezet.
Ribey italiaans gekruid en lekker laten rusten
Pesto, pijnboompitjes, rucola, geraspte gran pandano, kappertjes en garnering klaar gezet.
BGE met 1/2 moon grillgrid naar 250 C. gebracht.
De steaks aan beide zijden 2 minuten gegrild. Kerntemperatuur 50 C. Eigenlijk net wat hoog, maar was wens van de CEO.
Steak ff laten rusten. In de tussentijd de frietjes gebakken.
Steak gesneden en ala carpaccio opgemaakt.
Lekker met een Karmeliet.
Dus tijd om deze thuis ook te maken.
Aangezien ik fan ben van ribeyes, waren deze het "slachtoffer".
Bij de slager 2 lekkere ribey's van 1,5 á 2 cm dik laten snijden. Gewicht 350 gr. / st.
Achteraf niet zo'n goede keuze. Groot stuk vet erin wat ik met een pennetje tegen uitbreken heb vastgezet.
Ribey italiaans gekruid en lekker laten rusten
Pesto, pijnboompitjes, rucola, geraspte gran pandano, kappertjes en garnering klaar gezet.
BGE met 1/2 moon grillgrid naar 250 C. gebracht.
De steaks aan beide zijden 2 minuten gegrild. Kerntemperatuur 50 C. Eigenlijk net wat hoog, maar was wens van de CEO.
Steak ff laten rusten. In de tussentijd de frietjes gebakken.
Steak gesneden en ala carpaccio opgemaakt.
Lekker met een Karmeliet.
Laatst bewerkt: