- Berichten
- 771
Het is even geleden, maar weer een draadje mijner kant, ook meteen een deelname aan de fotowedstrijd. Ik verwacht daar verder niks van, maar in tegenstelling tot mijn sportdeelnemingen zie ik hier de lol wel in van de olympische gedachte.
Na een paar jaar uitstel vanwege het welbekende virus, was ik vorige week eindelijk bij onze zuiderburen op een welbekend festivalletje, Tomorrowland, en dat voor een héél weekend, 4 dagen lang genieten.
Op de vrijdag een half maandsalaris uitgegeven voor een heerlijke Indiase boter kip curry. Zo heerlijk dat ik zaterdags nogmaals zo'n véél te duur bakje heerlijkheid naar binnen heb gewerkt. Zelfs gisteren een poging gedaan om deze thuis na te maken.
Wat heeft dit te maken met banh mi zou je denken? Nou er was nog de zondag, en 3 dagen hetzelfde eten als er zo veel keus is is zelfs voor mij te gek, ik bleef wel in de oosterse hoek en bestelde mij een banh mi kip... alweer zo lekker (en even duur
), dus maar eens thuis namaken!
Dat was vandaag, en past perfect in het onderwerp voor de fotowedstrijd deze maand: Lekker op een broodje.
Op het wereld wijde web een recept opgesnord en aan de slag!
Als eerste kippendijen in een marinade van gember, knoflook, citroengras, PeZo, sojasaus en oestersaus gezet.
Eigenlijk hoorde er vissaus in i.p.v. sojasaus en oestersaus, maar ik ben eigenwijs en had geen vissaus in huis.
Een paar uur later verder gegaan met de voorbereidingen, radijsjes in dunne plakjes, en wortel in julienne gesneden:
Een "marinade" van witte wijnazijn, zout en suiker erbij en even laten staan.
Vervolgens ook een halve komkommer in van die lange dunne slierten getrokken:
En door naar de BBQ die inmiddels al mooi op temperatuur was, de kip erop:
Niet veel later een keertje draaien, en wat een mooie streepjes staan er al op:
De thermometer gaf bij alle stukjes meer dan 70 graden aan dus hup naar binnen en in kleine stukjes snijden.
Stokbrood gehalveerd en in de lengte doorgesneden, mayonaise erop en voor mij ook wat sriracha. Vervolgens de stukjes kip en de (uitgelekte) radijs en wortel op het broodje:
komkommer spaghetti erbij en een paar blaadjes zeep koriander:
Ik heb het brood, om het festival gevoel te evenaren, nog in een papiertje gewikkeld en gepoogd mooie plaatjes te schieten:
De banh mi smaakte ons echt super! De smaak bracht mij meteen een weekje terug, genieten!
Bedankt voor het lezen en kijken!
Na een paar jaar uitstel vanwege het welbekende virus, was ik vorige week eindelijk bij onze zuiderburen op een welbekend festivalletje, Tomorrowland, en dat voor een héél weekend, 4 dagen lang genieten.
Op de vrijdag een half maandsalaris uitgegeven voor een heerlijke Indiase boter kip curry. Zo heerlijk dat ik zaterdags nogmaals zo'n véél te duur bakje heerlijkheid naar binnen heb gewerkt. Zelfs gisteren een poging gedaan om deze thuis na te maken.
Wat heeft dit te maken met banh mi zou je denken? Nou er was nog de zondag, en 3 dagen hetzelfde eten als er zo veel keus is is zelfs voor mij te gek, ik bleef wel in de oosterse hoek en bestelde mij een banh mi kip... alweer zo lekker (en even duur

Dat was vandaag, en past perfect in het onderwerp voor de fotowedstrijd deze maand: Lekker op een broodje.
Op het wereld wijde web een recept opgesnord en aan de slag!
Als eerste kippendijen in een marinade van gember, knoflook, citroengras, PeZo, sojasaus en oestersaus gezet.
Eigenlijk hoorde er vissaus in i.p.v. sojasaus en oestersaus, maar ik ben eigenwijs en had geen vissaus in huis.
Een paar uur later verder gegaan met de voorbereidingen, radijsjes in dunne plakjes, en wortel in julienne gesneden:
Een "marinade" van witte wijnazijn, zout en suiker erbij en even laten staan.
Vervolgens ook een halve komkommer in van die lange dunne slierten getrokken:
En door naar de BBQ die inmiddels al mooi op temperatuur was, de kip erop:
Niet veel later een keertje draaien, en wat een mooie streepjes staan er al op:
De thermometer gaf bij alle stukjes meer dan 70 graden aan dus hup naar binnen en in kleine stukjes snijden.
Stokbrood gehalveerd en in de lengte doorgesneden, mayonaise erop en voor mij ook wat sriracha. Vervolgens de stukjes kip en de (uitgelekte) radijs en wortel op het broodje:
Ik heb het brood, om het festival gevoel te evenaren, nog in een papiertje gewikkeld en gepoogd mooie plaatjes te schieten:
De banh mi smaakte ons echt super! De smaak bracht mij meteen een weekje terug, genieten!
Bedankt voor het lezen en kijken!
