BasBQ
Beef en Steak

Opzoek naar rub recepten voor buikspek.

 

Tjeerd

Kooltjesharker
Berichten
239
Beste leden,.

Ik ben op zoek naar wat verschillende recepten om buikspek mee te rubben,..

Zelf gebruik ik hier voor een SPG rub maar wil eens wat anders gaan proberen. Ideeën zijn welkom!

AlVast bedankt,.
 
Poh, daar kun je echt alle kanten mee uit.

Ligt er helemaal aan welke smaak je wil overhouden.
Hartig, zoet, pittig. Denk dat bijna alles wel kan.
Aflakken doet ook heel veel met de smaak. Kun je ook alle kanten mee op.

Als het een beetje pit mag hebben gebruik ik graag een Carolina rub.
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels chillipoeder
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 4 eetlepels paprikapoeder
Wil je minder pit laat je de cayennepeper weg, of juist meer.

Je zou ook iets met wat meer oosterse smaken kunnen maken.

Dit is echt het leuke en mooie aan kruiden, fantaseer er lekker op los.
 
Beste leden,.

Ik ben op zoek naar wat verschillende recepten om buikspek mee te rubben,..

Zelf gebruik ik hier voor een SPG rub maar wil eens wat anders gaan proberen. Ideeën zijn welkom!

AlVast bedankt,.
Ik heb met veel succes Memphis Dust van Meathead voor mijn pork belly burnt ends gebruikt, ik heb de verhoudingen van het originele recept omgezet naar grammen:
Basterd suiker 73.8 gram
Kristal suiker 72 gram
Paprikapoeder 21.2 gram
Knoflookpoeder 17.2 gram
Grof versgemalen zwarte peper 4.2 gram
Gemberpoeder 4.6 gram
Uienpoeder 8.9 gram
Rozemarijnpoeder 1.6 gram (hele bus naalden in de blender en fijnmalen)

Er zit geen zout in de rub, dat doe ik altijd de dag van te voren!
 
1 kilo buikspek zonder zwoerd
Klein handje grof zeezout
Handje venkelzaad
12 verse laurierbladen

Vlees inkerven, en insmeren met zout en venkelzaad. Laurierbladen erin steken. In schone theedoek, in bak met iets zwaars erop, voor minimaal 1, maar beter 2 dagen laten liggen.
 
1 kilo buikspek zonder zwoerd
Klein handje grof zeezout
Handje venkelzaad
12 verse laurierbladen

Vlees inkerven, en insmeren met zout en venkelzaad. Laurierbladen erin steken. In schone theedoek, in bak met iets zwaars erop, voor minimaal 1, maar beter 2 dagen laten liggen.
IMG_20220508_172036.jpg


Voor de volgende keer,.. vandaag was deze de klos,..
 
Terug
Bovenaan Onderaan