- Berichten
- 1.910
Ik heb lang nagedacht over mijn volgende inzending voor de fotowedstrijd. Maak de blits bij kids. Nou moet ik zeggen dat wel heel veel geluk heb met mijn kinderen en eten. Ze lusten bijna alles en zeker als het van de BBQ afkomt. Emmely de jongste lust alleen geen champignons.
ik durf het zelfs breder te trekken... geen paddestoelen als ze niet van marsepein zijn gemaakt
.
Bij elk gerecht vraagt ze dan ook standaard: 'zitten hier champignons in?'
Dus toen ik zei dat ik weer een Beef Wellington ging maken zoals met de kerst keek ze me een beetje kwaad aan. Ik moest haar dan ook gelijk geruststellen dat ik iets anders ging maken. Frikandellington. Ik moest haar beloven dat er geen chamchampignon te pas kwam.
Zo gezegd zo gedaan. Nadat ik op de zondag vroeg mn bed uitging om met Emmely naar de bios te gaan, Monster Familie 2 ja ja, was het tijd om aan de slag te gaan. Wat simpele frikandellen gescoort bij de buurtsuper, mmmm van......
Deze op de inmiddels 150c warme Q gelegd. Ook een paar extra frikandellen om eens wat frikandellen burned ends tw maken. Kids zaten achter de PS4 en wat is er nou lekkerder dan even een snackje.
De frikandellen voor de burned ends nog even in een signature rub van Basterd en de frikandellen voor de Wellington zonder rub. Waarom niet in de frituur? Tja er staat toch een barbecue.
Ondertussen even een beetje bijpraten met de buren. Ze zijn altijd benieuwd wat ik weer aan het maken ben. Blijkt dat mensen toch vreemd opkijken als je zegt dat je frikandellen op de barbecue hebt liggen. Snappen jullie dat?
Inmiddels de frikandelletjes klaar.
Nou ben ik een echte ketchup man, maar de kids willen toch altijd curry bij de frikandellen. Hoe kan ik ze dat dan weigeren. Zolang ze geen curry over een echte Beef Wellington spuiten, dus curry werd het. Lekker wikkelen in de seranoham. En nee, beloofd geen champignons erbij.
Lekker strak oprollen en opstijven in de koelkast.
Inmiddels de frikandel burned ends in elkaar geflanst. Een hit bij de kids!
Ja ja, ik weet het. Zit alcohol in de saus. Maar eerlijk waar maar een heel klein beetje en het meeste vervliegt en heb de meiden niet horen klagen
Nadat de frikandellen wikkel in de koelkast heeft gelegen de pizzasteen erin. Blijft een joekel en de ham en frikandellen inpakken.
Mooi rolletje al zeg ik het zelf. Ik heb niet zo'n mooie roller om een netje te maken en nadat ik even overwoog om een netje met een mes te snijden, veel te veel werk, de initialen van m'n twee meisjes erop gemaakt. Desiree en Emmely. Super trots op m'n meisjes. Desiree doet super haar best in de brugklas en Emmely op haar beurt in groep 6. Niet makkelijk tegenwoordig met al die maatregelen. Dus een lekkere frik curry verdienen ze wel ❤.
Inmiddels brandde de Q op ongeveer 250c en ging de Frikandellington erin.
Na een 20 tal minuten begon het heerlijk te ruiken.
Tijd om eens te spieken.
Zeg nou zelf... dat ziet er geweldig uit hé... Nu snel met de schep eraf en tafeltje dekken!
Even doormidden snijden om te kijken of het gelukt is... hé meiden wachten! (Of is deze foto zo opgezet voor een wedstrijd?
)
Iedereen genoot ervan. We hadden wat simpele gebakken aardappeltjes erbij gemaakt.
Is dit net zo lekker als een Beef Wellington? Dat ligt er een beetje aan aan wie je het vraagt. Bij ons was de stemming 2 tegen 2. Emmely en Desiree vonden de Frikandellington lekkerder. En wij? Beef Wellington natuurlijk. Een frikandelbroodje op z'n tijd is wel lekker, maar mis toch die Ossenhaas
.
Bedankt voor het lezen.


Bij elk gerecht vraagt ze dan ook standaard: 'zitten hier champignons in?'
Dus toen ik zei dat ik weer een Beef Wellington ging maken zoals met de kerst keek ze me een beetje kwaad aan. Ik moest haar dan ook gelijk geruststellen dat ik iets anders ging maken. Frikandellington. Ik moest haar beloven dat er geen chamchampignon te pas kwam.
Zo gezegd zo gedaan. Nadat ik op de zondag vroeg mn bed uitging om met Emmely naar de bios te gaan, Monster Familie 2 ja ja, was het tijd om aan de slag te gaan. Wat simpele frikandellen gescoort bij de buurtsuper, mmmm van......
Deze op de inmiddels 150c warme Q gelegd. Ook een paar extra frikandellen om eens wat frikandellen burned ends tw maken. Kids zaten achter de PS4 en wat is er nou lekkerder dan even een snackje.
De frikandellen voor de burned ends nog even in een signature rub van Basterd en de frikandellen voor de Wellington zonder rub. Waarom niet in de frituur? Tja er staat toch een barbecue.

Ondertussen even een beetje bijpraten met de buren. Ze zijn altijd benieuwd wat ik weer aan het maken ben. Blijkt dat mensen toch vreemd opkijken als je zegt dat je frikandellen op de barbecue hebt liggen. Snappen jullie dat?

Inmiddels de frikandelletjes klaar.
Nou ben ik een echte ketchup man, maar de kids willen toch altijd curry bij de frikandellen. Hoe kan ik ze dat dan weigeren. Zolang ze geen curry over een echte Beef Wellington spuiten, dus curry werd het. Lekker wikkelen in de seranoham. En nee, beloofd geen champignons erbij.
Lekker strak oprollen en opstijven in de koelkast.
Inmiddels de frikandel burned ends in elkaar geflanst. Een hit bij de kids!
Ja ja, ik weet het. Zit alcohol in de saus. Maar eerlijk waar maar een heel klein beetje en het meeste vervliegt en heb de meiden niet horen klagen

Nadat de frikandellen wikkel in de koelkast heeft gelegen de pizzasteen erin. Blijft een joekel en de ham en frikandellen inpakken.
Mooi rolletje al zeg ik het zelf. Ik heb niet zo'n mooie roller om een netje te maken en nadat ik even overwoog om een netje met een mes te snijden, veel te veel werk, de initialen van m'n twee meisjes erop gemaakt. Desiree en Emmely. Super trots op m'n meisjes. Desiree doet super haar best in de brugklas en Emmely op haar beurt in groep 6. Niet makkelijk tegenwoordig met al die maatregelen. Dus een lekkere frik curry verdienen ze wel ❤.
Inmiddels brandde de Q op ongeveer 250c en ging de Frikandellington erin.
Na een 20 tal minuten begon het heerlijk te ruiken.
Tijd om eens te spieken.
Zeg nou zelf... dat ziet er geweldig uit hé... Nu snel met de schep eraf en tafeltje dekken!
Even doormidden snijden om te kijken of het gelukt is... hé meiden wachten! (Of is deze foto zo opgezet voor een wedstrijd?

Iedereen genoot ervan. We hadden wat simpele gebakken aardappeltjes erbij gemaakt.
Is dit net zo lekker als een Beef Wellington? Dat ligt er een beetje aan aan wie je het vraagt. Bij ons was de stemming 2 tegen 2. Emmely en Desiree vonden de Frikandellington lekkerder. En wij? Beef Wellington natuurlijk. Een frikandelbroodje op z'n tijd is wel lekker, maar mis toch die Ossenhaas

Bedankt voor het lezen.