- Berichten
- 20
2 januari komt de schoonfamilie eten, verse dikbevleesde spareribs met broodjes pulled pork staan op het menu.
Aangezien pulled pork lastig te plannen is qua tijd, moest het afgelopen woensdag gebeuren..
Een kennis zat vaak kwijlend naar mijn insta stories te kijken en vroeg voor de gein of hij wat kon bestellen
Aangezien de grizzly large groot genoeg is voor 2 stuks. Heb ik voor hem ook een stuk van 2kg klaar gemaakt. Zelf had ik een stuk van 3 kg.
Voor de bereiding heb ik het wedstrijd pulled pork recept van Noskos gebruikt.
Zo had ik hem al vaker gemaakt, en valt hier goed in de smaak.
Enige is dat ik een all purpose rub gebruik van GrateGoods ipv er 1 zelf te maken.
De avond ervoor werden de procureurs geïnjecteerd en voorzien van de kruiden.
Daarna de koelkast in, uiteraard in vershoudfolie.
De volgende ochtend de Grizzly opgestookt naar 120 graden en de procureurs erop gelegd.
Paar blokjes appel erbij voor een mooi rookrandje.
5 uur later was de temperatuur nog maar 62 graden, toch de klep open en beiden ingesmeerd met een lekkere bbq saus.
2 uurtjes later NOG steeds geen 70 graden, man wat zitten ze lang in de zone.. Gelukkig is het voor ons geen avondeten, maar voor de kennis wel
De procureurs ingepakt in de folie en daarna begon direct de temperatuur te stijgen.
De kleine van 2kg ging een stuk sneller, wat voor de kennis wel goed uit kwam
EINDELIJK, de kleine is op temperatuur. en niet onbelangrijk, boterzacht! een sateprikker gleed er overal zonder moeite in.
Dus van de kamado af, en een uurtje laten rusten.
Let the pulling begin!, de klauwen zijn meer voor de foto.. wat een ondingen haha.
Beste gaat gewoon met je handen. Hier ooit eens gelezen dat men een paar werkhandschoenen onder je handschoentjes kan doen. Om de hitte wat tegen te houden. Dit werkte perfect. Ga ik vaker zo doen.
Uiteindelijk een mooie bak met pulled pork, eindsaus erdoor en dan....
Uiteraard een broodje proeven, met een lekker biertje erbij!
Coleslaw hadden we nog niet in huis voor 2 januari. Maar het smaakte er niet minder om
Dag later kwam de kennis een bedankje brengen, de kinderen hadden nog nooit zo lekker gegeten zeiden ze haha.
Zelf hebben ze er uiteraard ook heerlijk van gegeten.
Foto's zijn wat groot, hoop niet dat het een probleem is..
Anders straks ff proberen ze te verkleinen
Aangezien pulled pork lastig te plannen is qua tijd, moest het afgelopen woensdag gebeuren..
Een kennis zat vaak kwijlend naar mijn insta stories te kijken en vroeg voor de gein of hij wat kon bestellen

Aangezien de grizzly large groot genoeg is voor 2 stuks. Heb ik voor hem ook een stuk van 2kg klaar gemaakt. Zelf had ik een stuk van 3 kg.
Voor de bereiding heb ik het wedstrijd pulled pork recept van Noskos gebruikt.
Zo had ik hem al vaker gemaakt, en valt hier goed in de smaak.
Enige is dat ik een all purpose rub gebruik van GrateGoods ipv er 1 zelf te maken.
De avond ervoor werden de procureurs geïnjecteerd en voorzien van de kruiden.
Daarna de koelkast in, uiteraard in vershoudfolie.
De volgende ochtend de Grizzly opgestookt naar 120 graden en de procureurs erop gelegd.
Paar blokjes appel erbij voor een mooi rookrandje.
5 uur later was de temperatuur nog maar 62 graden, toch de klep open en beiden ingesmeerd met een lekkere bbq saus.
2 uurtjes later NOG steeds geen 70 graden, man wat zitten ze lang in de zone.. Gelukkig is het voor ons geen avondeten, maar voor de kennis wel

De kleine van 2kg ging een stuk sneller, wat voor de kennis wel goed uit kwam

EINDELIJK, de kleine is op temperatuur. en niet onbelangrijk, boterzacht! een sateprikker gleed er overal zonder moeite in.
Dus van de kamado af, en een uurtje laten rusten.
Let the pulling begin!, de klauwen zijn meer voor de foto.. wat een ondingen haha.
Beste gaat gewoon met je handen. Hier ooit eens gelezen dat men een paar werkhandschoenen onder je handschoentjes kan doen. Om de hitte wat tegen te houden. Dit werkte perfect. Ga ik vaker zo doen.
Uiteindelijk een mooie bak met pulled pork, eindsaus erdoor en dan....
Uiteraard een broodje proeven, met een lekker biertje erbij!
Coleslaw hadden we nog niet in huis voor 2 januari. Maar het smaakte er niet minder om

Dag later kwam de kennis een bedankje brengen, de kinderen hadden nog nooit zo lekker gegeten zeiden ze haha.
Zelf hebben ze er uiteraard ook heerlijk van gegeten.
Foto's zijn wat groot, hoop niet dat het een probleem is..
Anders straks ff proberen ze te verkleinen
Laatst bewerkt: