- Berichten
- 55
Gisteren maar eens mijn Dutch Oven uitgeprobeerd. Had deze al een tijdje staan maar was er nog niet aan toe gekomen om hem te gebruiken. Ik had nog een mooi recept voor stoofvlees uit een Leffe kookboekje. Eerst maar de voorbereiding gedaan en de riblappen in stukken gesneden, ui en knoflook gesnipperd en 2 winterpenen in stukken gesneden. Toen de Bastard aangestoken en deze naar zo'n 150 graden laten komen. Toen de dutch oven erop om voor te verwarmen.
Even wat boter in de pan en de ui en knoflook aanfruiten. Toen het vlees wat al gemengd was met bloem, peper en zout erbij om aan te bakken. Nadat er kleur op zat de winterpeen, laurier en kruidnagels erbij tot alles een beetje aangebakken was.
Nu alleen nog een paar scheppen appelstroop erbij en een flesje Hertogh Jan Bockbier (geen Leffe bruin dus
) en lekker laten stoven. De rvs platesetter omgedraaid om wat meer afstand tot de hitte te creëren.
Hij was een klein beetje aangebrand aan de randen dus volgende keer toch een iets lagere temperatuur of met stoven indirect op het rooster.
De smaak was gelukkig erg goed dus we hebben lekker gegeten met wat friet erbij en een verse coleslaw.
Op naar de volgende keer
.
Even wat boter in de pan en de ui en knoflook aanfruiten. Toen het vlees wat al gemengd was met bloem, peper en zout erbij om aan te bakken. Nadat er kleur op zat de winterpeen, laurier en kruidnagels erbij tot alles een beetje aangebakken was.
Nu alleen nog een paar scheppen appelstroop erbij en een flesje Hertogh Jan Bockbier (geen Leffe bruin dus

Hij was een klein beetje aangebrand aan de randen dus volgende keer toch een iets lagere temperatuur of met stoven indirect op het rooster.
De smaak was gelukkig erg goed dus we hebben lekker gegeten met wat friet erbij en een verse coleslaw.
Op naar de volgende keer
