BasBQ
Beef en Steak

Bacon day 2021 dag 2 Parijs buikspek

 
 
 

Cherrywood

Gemarineerd
Berichten
2.063
Mooi weer en nog een stukje buikspek op voorraad. Om in de stemming te blijven : Parijs buikspek receptuur @noskos .
5597d0edf3cc62bc5cee96d7a6b9e6f1.jpg

Rub: zout-peper-knoflook en selderij zaad.
Na een uurtje rusten op de BBQ indirect 125-130 graden.
Blokje appel en kersenhout erbij.
ba7ff741fb371fa4cccb8df98de1fb8c.jpg

0d38793e9b6768353d4c2e0a554c9d9b.jpg

Na 3 uurtjes ingepakt.

Planning was nog ca 2 uur ingepakt.
Echter al vrij snel, na ca 45 minuten, de 90 graden bereikt. Bij het prikken was er nog wat weerstand. Na nog 20 minuten was hij boterzacht.
c472c6f12e3eddc2c7f3114b55e06bd5.jpg

Natuurlijk meteen een stukje geproefd.
Erg lekker.
Koud op een broodje ook erg lekker.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dit is zeker erg lekker. Heb ik nu al diverse maken gemaakt. Heerlijk op brood. TOP
 
Dit is zeker erg lekker. Heb ik nu al diverse maken gemaakt. Heerlijk op brood. TOP
Ja ik ga hem zeker vaker maken als beleg voor het brood. Mooie hobby dit toch.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er zeker lekker uit. Waar heb je selderij zaad gevonden? Ik kan het hier in de supermarkt niet vinden.
 
Ziet er zeker lekker uit. Waar heb je selderij zaad gevonden? Ik kan het hier in de supermarkt niet vinden.
Van Berkum, de kruiden Baron.
Jumbo heb ik het ook een keer gekocht.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Net de ToQ-lijst aangevuld, binnenkort ook maar eens een stukje buikspek scoren bij mijn lokale dealer aka slager.
 
Je moet ook altijd effe een stukkie proeven natuurlijk 😁😉
 
Ik heb er nog eentje van 1,5kg liggen (of meer). Is wat veel voor ons gezinnetje en telkens vrienden uitnodigen, is er wat over. Ze hebben niet liever, maar probleem is dat ze wat knorrig worden als bepaalde vrienden een keertje meer zijn geweest :ROFLMAO:

Wat kan je met de overschot doen van parijs buikspek? Is dat in te vriezen?
 
Wat is een overschot....
Ik vindt het koud nog lekkerder dan warm dus als broodbeleg kan je het sowieso opmaken.
Ik denk dat je het prima kan invriezen. Dat doe ik met teveel gekocht beleg ook.
 
Terug
Bovenaan Onderaan