Goedemorgen geacht Genootschap,
Middels dit forum hoop ik een hoop tips and tricks te leren over het gebruik van mijn nieuwe kamado.
Ik ben sinds 2 weken de trotse eigenaar van een Basterd Urban Large. Hij staat nog steeds te shinen in mijn woonkamer, want ik durf hem pas buiten te zetten zodra mijn buitenmeubel klaar is en hij direct op de juiste plek staat. Het lijkt erop dat dit volgende week eindelijk gaat gebeuren.
Dit brengt mij direct op mijn meest belangrijke vraag tot nu toe. Hoe start je een kamado op voor de eerste keer. Ik begrijp dat ik niet direct voluit mag stoken, wat op zich logisch klinkt, maar wat is jullie advies?
En als ik dan toch nog niet volle bak mag stoken, wat zou ik dan wel kunnen klaarmaken. Ik dacht zelf aan spare ribs volgens de 3-2-1 methode. Welke rub past hier het beste bij en welke houtskool kies ik.
Ik hoor graag jullie reacties.
Marc
Middels dit forum hoop ik een hoop tips and tricks te leren over het gebruik van mijn nieuwe kamado.
Ik ben sinds 2 weken de trotse eigenaar van een Basterd Urban Large. Hij staat nog steeds te shinen in mijn woonkamer, want ik durf hem pas buiten te zetten zodra mijn buitenmeubel klaar is en hij direct op de juiste plek staat. Het lijkt erop dat dit volgende week eindelijk gaat gebeuren.

Dit brengt mij direct op mijn meest belangrijke vraag tot nu toe. Hoe start je een kamado op voor de eerste keer. Ik begrijp dat ik niet direct voluit mag stoken, wat op zich logisch klinkt, maar wat is jullie advies?
En als ik dan toch nog niet volle bak mag stoken, wat zou ik dan wel kunnen klaarmaken. Ik dacht zelf aan spare ribs volgens de 3-2-1 methode. Welke rub past hier het beste bij en welke houtskool kies ik.
Ik hoor graag jullie reacties.
Marc