- Berichten
- 324
Op het internet was ik enkele recepten tegengekomen voor gerookte ijsklontjes. Nu wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken dus ik ben het maar gewoon gaan proberen.
De kamado klaar gemaakt voor koud roken, waarbij ik een stukje houtskool heb aangestoken en hier wat beukenhout op gelegd. Vervolgens heb ik een ovenschaal met water een uur laten roken. Toen ik het water van de kamado haalde rook het wel naar ... asbak. Niet echt waar ik op hoopte maar het water had in ieder geval wel de rookgeur opgenomen.
Vervolgens heb ik het 'gerookte water' ingevroren in ijsblokjes vorm en een nachtje in de vriezer gedaan. De ijsklontjes roken erg naar rook, maar hadden slechts een lichte rooksmaak. Ik heb de ijsklontjes verwerkt in een Gin Tonic met steranijs en kaneel. Hierbij was de rooksmaak subtiel aanwezig. Het was leuk om een keer te drinken, maar stiekem moet ik wel toegeven dat ik mijn gin-tonic liever met normale ijsklontjes drink.
Leuk om te proberen, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar. in ieder geval proost op het jubileum!
De kamado klaar gemaakt voor koud roken, waarbij ik een stukje houtskool heb aangestoken en hier wat beukenhout op gelegd. Vervolgens heb ik een ovenschaal met water een uur laten roken. Toen ik het water van de kamado haalde rook het wel naar ... asbak. Niet echt waar ik op hoopte maar het water had in ieder geval wel de rookgeur opgenomen.
Vervolgens heb ik het 'gerookte water' ingevroren in ijsblokjes vorm en een nachtje in de vriezer gedaan. De ijsklontjes roken erg naar rook, maar hadden slechts een lichte rooksmaak. Ik heb de ijsklontjes verwerkt in een Gin Tonic met steranijs en kaneel. Hierbij was de rooksmaak subtiel aanwezig. Het was leuk om een keer te drinken, maar stiekem moet ik wel toegeven dat ik mijn gin-tonic liever met normale ijsklontjes drink.
Leuk om te proberen, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar. in ieder geval proost op het jubileum!