- Berichten
- 770
Mijn eerste (ik post eigenlijk alleen maar eerste keren tot nu toe...
) worst gemaakt!
Ik heb op gevoel wat recepten gemixt, het meeste rechtstreeks geleend zonder te vragen van Marcaron (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kippen-grillworst.28286/).
Ik had echter geen zin om kruidnagel te gaan malen, en heb dit vervangen door 5 Spice.
Als eerste 2kg kippendijen in stukjes gesneden, terugkoelen was niet meer nodig omdat het ijs er nog in zat van het ontdooien.
Vervolgens door de grofste gatenplaat van de Kenwood keukenmachine.
Een minuut of 5 met de deeghaak gemixt met de kruiden.
Een stuk cheddar in kleine blokjes gesneden, net als één rode jalapeno.
De rode jalapeno samen met de kip nog eens door de middelste gatenplaat gedraaid.
Even teruggekoeld in de vriezer om smeren te voorkomen (denk ik goed te hebben gelezen).
Vervolgens de cheddar erbij en de kunstdarm in!
Al met al een hele klus met behoorlijke worsten als resultaat. Iets te groot dus.
Snel de restanten uit de molen als een hamburger gebakken:
Uiteindelijk besloten de worsten te halveren en voor 35 minuten in water van 80 graden te garen.
Om de worst af te maken BBQ kruiden (basis recept van Noskos) eroverheen en een half uurtje op de BBQ.
(150 graden).
De scherpe lezer ziet dat het kleinste worstje ontbreekt, er moest immers geproefd worden.
Leerpunten zijn er uiteraard ook
:
-Volgens mij had ik een speciale spacer moeten gebruiken tijdens het vullen van de worst in plaats van de grofste gatenplaat.
-Beter wat meer kleinere worsten maken
-Meer geduld om de BBQ op hogere temperatuur te gebruiken

Ik heb op gevoel wat recepten gemixt, het meeste rechtstreeks geleend zonder te vragen van Marcaron (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kippen-grillworst.28286/).
Ik had echter geen zin om kruidnagel te gaan malen, en heb dit vervangen door 5 Spice.
Als eerste 2kg kippendijen in stukjes gesneden, terugkoelen was niet meer nodig omdat het ijs er nog in zat van het ontdooien.
Vervolgens door de grofste gatenplaat van de Kenwood keukenmachine.
Een minuut of 5 met de deeghaak gemixt met de kruiden.
Een stuk cheddar in kleine blokjes gesneden, net als één rode jalapeno.
De rode jalapeno samen met de kip nog eens door de middelste gatenplaat gedraaid.
Even teruggekoeld in de vriezer om smeren te voorkomen (denk ik goed te hebben gelezen).
Vervolgens de cheddar erbij en de kunstdarm in!
Al met al een hele klus met behoorlijke worsten als resultaat. Iets te groot dus.
Snel de restanten uit de molen als een hamburger gebakken:
Uiteindelijk besloten de worsten te halveren en voor 35 minuten in water van 80 graden te garen.
Om de worst af te maken BBQ kruiden (basis recept van Noskos) eroverheen en een half uurtje op de BBQ.
(150 graden).
De scherpe lezer ziet dat het kleinste worstje ontbreekt, er moest immers geproefd worden.
Leerpunten zijn er uiteraard ook

-Volgens mij had ik een speciale spacer moeten gebruiken tijdens het vullen van de worst in plaats van de grofste gatenplaat.
-Beter wat meer kleinere worsten maken

-Meer geduld om de BBQ op hogere temperatuur te gebruiken
Laatst bewerkt: