- Berichten
- 71
Vrijdag Burger…. Eh wacht even, dan moet je wel burgers in huis hebben. Vergeten te halen, maar gelukkig hebben we een alternatief. Er ligt al een tijdje een mooie kip
te wachten om mijn 1e Beer Can Chicken te maken. Nu vind ik bier eigenlijk niet lekker (om het voorzichtig uit te drukken), dus ga ik haar met Radler
maken. Om het toch beetje wat biersmaak mee te geven heb ik die van Grolsch gebruikt. Daar zit nog iets van een bittertje in. ’s Middags al begonnen de rub (Smokey Bastard recept) te maken en tegen etenstijds de kip een lekker badje van Olijfolie met citroen en de rub gegeven. The Bastard lekker op temperatuur gebracht en de kip in de houding op de plaat gezet. Mijn Meater houdt voor mij de kerntemperatuur in de gaten, dus ondertussen tijd om de bijgerechten te maken.
Ik had niet zo’n heel grote kip dus na krap een uur, stond de meter op 75 graden en kon ze rusten en ontleed worden. Een cursus trancheren zou niet gek zijn… valt nog niet mee zo’n kip een beetje netjes in stukjes te krijgen…
Maar tjonge wat is dit een lekkere manier om een kippetje te grillen. Wij hebben er heerlijk van gesmuld (en er is nog wat over voor bij de borrel….


Ik had niet zo’n heel grote kip dus na krap een uur, stond de meter op 75 graden en kon ze rusten en ontleed worden. Een cursus trancheren zou niet gek zijn… valt nog niet mee zo’n kip een beetje netjes in stukjes te krijgen…

Maar tjonge wat is dit een lekkere manier om een kippetje te grillen. Wij hebben er heerlijk van gesmuld (en er is nog wat over voor bij de borrel….
