- Berichten
- 7.284
Lieve BBQ-vrienden!
Toen onze Macaron-Master Marc met Curry op de proppen kwam voor onze maandelijkse uitdaging, toen wist ik meteen wat ik ging maken... Tikka Masala is echt een klassieker hier in huis. Ik ben dol op die stoofjes en de Familie Foodporn ook. Maar, hoe zeg ik dit netjes, mijn dochter vraagt dan vooraf wanneer we weer eens Indische poep gaan eten... het ziet er niet uit natuurlijk. Hoe maak je daar nou een fijn plaatje van. Dat heeft me wat hersen brekers gekost.
Maar toen liep ik tegen deze Vriendelijke Vriend aan:
Het is Olifant God Ganesha
Ganesha is de Hindoeïstische god van wijsheid en kennis. Hij wordt ook wel Ganesh of Ganapati Tantra genoemd en staat bekend als de hindoe olifant god. Ganesha is liefdevol, vriendelijk en beleefd.
Een feest van herkenning natuurlijk, dat begrijpen jullie! Liefdevol, Vriendelijk en Beleefd.
Naast dat Ganesha je kan helpen om obstakels te overwinnen en te verwijderen van je pad, staat hij er ook om bekend jou succes en geluk te brengen. Hij zou je kunnen helpen bij het ‘ja’ zeggen tegen de wensen uit jouw hart en te doen wat jij leuk vindt. Bij het starten van een nieuw project of bedrijf zou hij je kunnen helpen deze tot een succesvol einde te brengen! Het winnen van foto-wedstrijden gaat met deze Olifanten God ook gegarandeerd beter.
Die geinige olifant leerde mij dus om het in KLEUR te zoeken!
Dus, daar gaan we!
Oh ja. Ik heb ontdekt dat het lezen van deze bijdrage en het bekijken van de plaatjes nòg beter gaat als je er een passend deuntje bij op zet. Doen jullie mee? Er mag gedanst worden mensen. Muziek voor je zieltje!
Tikka Masala moest het worden, en hoewel ik verschillende curry en oosterse specerijen mixen heb liggen wilde ik weer eens van scratch beginnen voor jullie. Mijn vrienden. Dus een mooie compilatie gemaakt en die twee dagen te voren lekker getoast:
En dat hele kruidige mengseltje helemaal de moeder gedraaid in een koffie molentje:
Ik had nog een leeg blikje waar ooit Cajun kruiden in hebben gezeten en daar kon ik het spul toen mooi in bewaren.
De kip gaat dan een ruime dag tevoren in een marinade op basis van yoghurt, fijn geraspte knoflook en gemberwortel en een paar theelepels van die heerlijke curry-mix. Ik geloof dat ik vooral de kaneel en nootmuskaat samen heel erg lekker vind, maar eigenlijk is alles met die warme oosterse aroma's hier wel favoriet.
Diezelfde Cajun-Curry-Mix was de basis voor de Tikka, daar ging verder nog in:
Ik wilde lekker alles zelf maken en kwam ergens de basis van een Raita tegen. Yoghurt of kwark met komkommer en lekker veel frisse munt, wat peper en zout, beetje citroensap en -rasp en wat mooie olijfolie, wat een heerlijk fris plaatje:
Ook weer met yoghurt, wat melk, bloem, peper en zout, knoflook, komijnzaad en Nigella zaad (toen ik nog naar de kook-programma's van Nigella Lawson keek moest ik altijd een beetje glimlachen bij die naam... maar het is echt heel lekker. een hartige ui-achtige smaak. Doet het goed bij curry. Dit moest een Naan-deegje worden. Het bleef wat kwarkig en plakkerig maar ik had goede hoop na het rusten.
Voor de geroosterde bloemkool-roosjes wilde ik eens wat andere kruiden-mix inzetten. ik had nog wat spul uit Bahrein. Een cadeautje van mijn Expat-schoonvader jaaaaaaren gelden... je ziet het wel, met THT-datums neem ik het niet zo nauw. Deze mix rook nog heerlijk geurig dus ging er lekker bij!
De saffraanrijst (Basmati) kookte ik vast vooruit, gewoon lekker in de keuken, je moet het niet te gek maken met dat buiten koken hoor...
Terug even naar de zegen van de Olifanten God Ganesha, ik besloot hem een offer te brengen, dat viel niet mee:
Werkelijk een schitterend fris en mooi droog bier. Santé op de Goden!
De basis van elke geurige curry, gember en knoflook zodat de hele buurt lekker ruikt en alle tuinen uitlopen om het geur-spoor te volgen!
Daar mocht dat zalige specerijen mengsel bij in de pan... man wat een aroma's!
Uitjes erbij en later nog wat gesneden tomaat, later weer puree en kokosroom erbij... Happy Days!
Ik ging er dus naan bij maken. Dat deed ik nooit eerder, ik kocht altijd zo'n pakkie van de Pattaks ofzo. Gewoon lekker spul hoor. Maar zelf maken jongûh, dat is me een partij lekker en lukte ook hele dikke prima op de WGA met de grill grates omgedraaid. Kijk en kwijl:
Ziet er lekker uit? Smaakt nog veel lekkerder. Echt!
Ondertussen draaide de kippedijtjes op de Webert al heerlijke rondjes... het werd echt een feest. Een Foodporn Feest!
Lekkere bloemkool roosjes, leuk experiment: die schaal paste precies op mijn DO en de bloemkool gaarde en werd geroosterd door de dome van het Groene Eitje. Het werkte verbluffend goed!
Tja, en dan werk je toe naar een mooie finale met veel kleur... en toch blijft die associatie met Indische Poep overeind... maar dat ligt hopelijk aan mij en mijn dochter!
Het was in ieder geval enorm lekker en heel leuk om te doen, alles op de BBQ!
Heel veel liefs uit de Foodporn Factory!
PS veel sterkte met dat deuntje uit je hoofd krijgen...
Toen onze Macaron-Master Marc met Curry op de proppen kwam voor onze maandelijkse uitdaging, toen wist ik meteen wat ik ging maken... Tikka Masala is echt een klassieker hier in huis. Ik ben dol op die stoofjes en de Familie Foodporn ook. Maar, hoe zeg ik dit netjes, mijn dochter vraagt dan vooraf wanneer we weer eens Indische poep gaan eten... het ziet er niet uit natuurlijk. Hoe maak je daar nou een fijn plaatje van. Dat heeft me wat hersen brekers gekost.
Maar toen liep ik tegen deze Vriendelijke Vriend aan:
Het is Olifant God Ganesha
Ganesha is de Hindoeïstische god van wijsheid en kennis. Hij wordt ook wel Ganesh of Ganapati Tantra genoemd en staat bekend als de hindoe olifant god. Ganesha is liefdevol, vriendelijk en beleefd.
Een feest van herkenning natuurlijk, dat begrijpen jullie! Liefdevol, Vriendelijk en Beleefd.
Naast dat Ganesha je kan helpen om obstakels te overwinnen en te verwijderen van je pad, staat hij er ook om bekend jou succes en geluk te brengen. Hij zou je kunnen helpen bij het ‘ja’ zeggen tegen de wensen uit jouw hart en te doen wat jij leuk vindt. Bij het starten van een nieuw project of bedrijf zou hij je kunnen helpen deze tot een succesvol einde te brengen! Het winnen van foto-wedstrijden gaat met deze Olifanten God ook gegarandeerd beter.
Die geinige olifant leerde mij dus om het in KLEUR te zoeken!
Dus, daar gaan we!
Oh ja. Ik heb ontdekt dat het lezen van deze bijdrage en het bekijken van de plaatjes nòg beter gaat als je er een passend deuntje bij op zet. Doen jullie mee? Er mag gedanst worden mensen. Muziek voor je zieltje!
Tikka Masala moest het worden, en hoewel ik verschillende curry en oosterse specerijen mixen heb liggen wilde ik weer eens van scratch beginnen voor jullie. Mijn vrienden. Dus een mooie compilatie gemaakt en die twee dagen te voren lekker getoast:
En dat hele kruidige mengseltje helemaal de moeder gedraaid in een koffie molentje:
Ik had nog een leeg blikje waar ooit Cajun kruiden in hebben gezeten en daar kon ik het spul toen mooi in bewaren.
De kip gaat dan een ruime dag tevoren in een marinade op basis van yoghurt, fijn geraspte knoflook en gemberwortel en een paar theelepels van die heerlijke curry-mix. Ik geloof dat ik vooral de kaneel en nootmuskaat samen heel erg lekker vind, maar eigenlijk is alles met die warme oosterse aroma's hier wel favoriet.
Diezelfde Cajun-Curry-Mix was de basis voor de Tikka, daar ging verder nog in:
Ik wilde lekker alles zelf maken en kwam ergens de basis van een Raita tegen. Yoghurt of kwark met komkommer en lekker veel frisse munt, wat peper en zout, beetje citroensap en -rasp en wat mooie olijfolie, wat een heerlijk fris plaatje:
Ook weer met yoghurt, wat melk, bloem, peper en zout, knoflook, komijnzaad en Nigella zaad (toen ik nog naar de kook-programma's van Nigella Lawson keek moest ik altijd een beetje glimlachen bij die naam... maar het is echt heel lekker. een hartige ui-achtige smaak. Doet het goed bij curry. Dit moest een Naan-deegje worden. Het bleef wat kwarkig en plakkerig maar ik had goede hoop na het rusten.
Voor de geroosterde bloemkool-roosjes wilde ik eens wat andere kruiden-mix inzetten. ik had nog wat spul uit Bahrein. Een cadeautje van mijn Expat-schoonvader jaaaaaaren gelden... je ziet het wel, met THT-datums neem ik het niet zo nauw. Deze mix rook nog heerlijk geurig dus ging er lekker bij!
De saffraanrijst (Basmati) kookte ik vast vooruit, gewoon lekker in de keuken, je moet het niet te gek maken met dat buiten koken hoor...
Terug even naar de zegen van de Olifanten God Ganesha, ik besloot hem een offer te brengen, dat viel niet mee:
Werkelijk een schitterend fris en mooi droog bier. Santé op de Goden!
De basis van elke geurige curry, gember en knoflook zodat de hele buurt lekker ruikt en alle tuinen uitlopen om het geur-spoor te volgen!
Daar mocht dat zalige specerijen mengsel bij in de pan... man wat een aroma's!
Uitjes erbij en later nog wat gesneden tomaat, later weer puree en kokosroom erbij... Happy Days!
Ik ging er dus naan bij maken. Dat deed ik nooit eerder, ik kocht altijd zo'n pakkie van de Pattaks ofzo. Gewoon lekker spul hoor. Maar zelf maken jongûh, dat is me een partij lekker en lukte ook hele dikke prima op de WGA met de grill grates omgedraaid. Kijk en kwijl:
Ziet er lekker uit? Smaakt nog veel lekkerder. Echt!
Ondertussen draaide de kippedijtjes op de Webert al heerlijke rondjes... het werd echt een feest. Een Foodporn Feest!
Lekkere bloemkool roosjes, leuk experiment: die schaal paste precies op mijn DO en de bloemkool gaarde en werd geroosterd door de dome van het Groene Eitje. Het werkte verbluffend goed!
Tja, en dan werk je toe naar een mooie finale met veel kleur... en toch blijft die associatie met Indische Poep overeind... maar dat ligt hopelijk aan mij en mijn dochter!
Het was in ieder geval enorm lekker en heel leuk om te doen, alles op de BBQ!
Heel veel liefs uit de Foodporn Factory!
PS veel sterkte met dat deuntje uit je hoofd krijgen...

Laatst bewerkt: