- Berichten
- 571
Hallo BBQ`rs !
van het weekend druk bezig geweest voor de fotowedstrijd van deze maand.
Voor het lente-gerecht heb ik gekozen voor:
- asperges gewikkeld in bladerdeeg met ham, geraspte kaas erop
- aardappelgebakjes
- gebraden kipfilet
- eetbare lente-bloemetjes
- lente-uitje
- ontbijtspek
- kruimige aardappelen
- pesto
- peterselie
- bloem
eerst de kruimige aardappelen poffen (leek me een goed idee....

maar dit duurde me te lang. Ze werden maar niet zachter.
JoyStove opgewarmd, die had ik sowieso nodig. En de aardappel laten koken. Dit ging beter:
toen ze klaar waren (overigens met schil gekookt), de aardappel geprakt. Ondertussen lente-uitje en ontbijtspek aangebraden:
alles bij elkaar gedaan samen met de pesto:
toen werd het tijd om de aardappelgebakjes te maken. Daarna bestrooit met bloem:
kipfilet in de marinade van een lekkere rub die ik normaal voor spare-ribs gebruik:
bladerdeeg was ontdooid, bedekt met een ham. Ondertussen de asperges geblancheerd in pannetje op de JoyStove:
ingewikkeld, geklutst lente-eitje erop gesmeerd en bestrooit met kaas:
en hup, de Weber in. Deze had ik verwarmd tot ongeveer 200c. De asperges mochten hier ongeveer in 20 à 25 minuten gaar worden:
kipfilet was er ook klaar voor: deze op de JoyStove aangebraden:
deze zijn wel goed zo. En met de asperges schoot het ook wel op. Tijd om de aardappelgebakjes op te warmen en een krokant korstje te geven:
alles klaar ? Yes, dan kunnen de borden opgemaakt worden. Beetje lente-gevoel in terug laten komen met de eetbare lente-bloemetjes



ze vonden het thuis super lekker en zag er vrolijk uit op tafel !
Zeker voor herhaling vatbaar !
Laatst bewerkt: