- Berichten
- 771
Afgelopen maandag bleek ik de juiste financiële en schriftelijke motivatie te hebben om een 28 jaar oude WGA met houten handvatten over te mogen nemen!
Woensdag belde de pakketbezorger aan met al het moois! Helaas zat ik nog een paar uur met meetings voor werk... Leuk dat thuiswerken en weten dat je pakketje voor het grijpen ligt.
Na mijn werk meteen uit gaan pakken en de handvatten teruggeplaatst welke voor vervoer waren verwijderd om beschadiging te voorkomen:
Gisteren een stuk picanha uit de vriezer gehaald voor mijn 2e keer picanha, maar nu dus op de WGA, scheelt een hele berg briketten t.o.v. de 57 OTP, zeker omdat we maar met zijn tweetjes gingen eten vanavond.
Vanavond dus een klein startertje gevuld met briketten en op het kolenrooster van de WGA op een wokkeltje gezet:
Tussendoor het stuk picanha met peper en zout bestrooid, en toen ik vertrouwen had dat ik de WGA stabiel rond de 175 kon houden heb ik het stuk vlees op het rooster geplaatst:
Achteraf gezien had ik wellicht de vetkap wat kunnen verdunnen, maar ach het resultaat was prima. Het kostte me wel 3 pogingen om de thermometer te plaatsen zonder dat de deksel geraakt werd. Poging 4 ook het stukje rookhout toegevoegd, dit keer een stukje van een eiken wijnvat.
Na een tijdje piepte mijn inkbird thermometer om aan te geven dat de 48 graden Celsius kern bereikt was. Hup naar buiten, alle schuifjes open en het vlees direct afgrillen. Dit gaf best een leuk gezicht:
Bij 55 graden kern eraf gehaald en 10 minuutjes laten rusten. Tussentijds binnen wat aardappeltjes met knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, peper en zout gebakken en een bloemkool gekookt.
Mooi samen op het bord gekwakt en lekker opgepeuzeld
Ik heb geen foto van de cuisson, maar neem maar van mij aan dat deze dik in orde was. Uiteraard iets verder doorbakken op de dunne uiteindes, dit was niet het meest courante geportioneerde stuk .
Conclusie: nu al weg van de WGA!
Woensdag belde de pakketbezorger aan met al het moois! Helaas zat ik nog een paar uur met meetings voor werk... Leuk dat thuiswerken en weten dat je pakketje voor het grijpen ligt.
Na mijn werk meteen uit gaan pakken en de handvatten teruggeplaatst welke voor vervoer waren verwijderd om beschadiging te voorkomen:
Gisteren een stuk picanha uit de vriezer gehaald voor mijn 2e keer picanha, maar nu dus op de WGA, scheelt een hele berg briketten t.o.v. de 57 OTP, zeker omdat we maar met zijn tweetjes gingen eten vanavond.
Vanavond dus een klein startertje gevuld met briketten en op het kolenrooster van de WGA op een wokkeltje gezet:
Tussendoor het stuk picanha met peper en zout bestrooid, en toen ik vertrouwen had dat ik de WGA stabiel rond de 175 kon houden heb ik het stuk vlees op het rooster geplaatst:
Achteraf gezien had ik wellicht de vetkap wat kunnen verdunnen, maar ach het resultaat was prima. Het kostte me wel 3 pogingen om de thermometer te plaatsen zonder dat de deksel geraakt werd. Poging 4 ook het stukje rookhout toegevoegd, dit keer een stukje van een eiken wijnvat.
Na een tijdje piepte mijn inkbird thermometer om aan te geven dat de 48 graden Celsius kern bereikt was. Hup naar buiten, alle schuifjes open en het vlees direct afgrillen. Dit gaf best een leuk gezicht:
Bij 55 graden kern eraf gehaald en 10 minuutjes laten rusten. Tussentijds binnen wat aardappeltjes met knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, peper en zout gebakken en een bloemkool gekookt.
Mooi samen op het bord gekwakt en lekker opgepeuzeld

Ik heb geen foto van de cuisson, maar neem maar van mij aan dat deze dik in orde was. Uiteraard iets verder doorbakken op de dunne uiteindes, dit was niet het meest courante geportioneerde stuk .
Conclusie: nu al weg van de WGA!
Laatst bewerkt: