- Berichten
- 571
Beste BBQ`rs !
hierbij mijn eerste inzending voor een fotowedstrijd en wel die van deze maand


Meteen ook de eerste keer dat ik een lams-rek heb gemaakt. Dat is het mooie aan de wedstrijd, het heeft me uitgedaagd om iets te verzinnen met het onderwerp van deze maand: with a bone...
waarom gekozen voor een lams-rek ? er zit veel bot in !
en dat was de opdracht....
Daarnaast heb ik het nog nooit eerder gemaakt en deze stond op mijn verlanglijstje.
En het is een gerechtje wat niet moeilijk is (iedereen kan het eenvoudig maken), het is gauw klaar en het ziet er echt luxe en erg lekker uit ! (lekker was het zeker).
Zoals jullie inmiddels al weten ben ik ondertussen de Spit-Master aangezien ik veel op het spit maak. (voorlopig nog geen pit-master...). Ik had dan ook bedacht om het gerecht op het spit te maken.
Maar eerst aanbraden op de JoyStove om vervolgens in de weber op ongeveer 160c te verwarmen (rond draaien) naar een kerntemperatuur van 58c.
Omdat het op het spit gebeurt, moest ik natuurlijk regelmatig even temperaturen !
Voor het lams-rekje heb ik een kruidenmix gemaakt van paprika, zout, peterselie, oregano en nog een kruidenmix wat ik had liggen.
Bij dit gerecht aardappeltjes, uiteraard ook van het spit ! De aardappelen van te voren in olijfolie en kruiden laten intrekken.
Daarnaast hebben we Griekse Tzatziki gemaakt.
Het geheel heb ik geserveerd op een "bedje" van sla (gewone sla).
het was erg leuk om te maken en om voor de fotowedstrijd vast te leggen. Hier volgt mijn reportage met de foto`s, veel kijk en lees plezier !
JoyStove klaar gezet met het gietijzeren rooster om the Lambs even dicht te schroeien
kruidenmix gemaakt van oa paprika, zout, peterselie, oregano en nog een kruidenmixje:
the Lambs beetje getrimd en vliesje verwijderd, vervolgens ingesmeerd met olijfolie en het kruidenmixje er op gedaan:
ziet er nu al lekker uit, toch ? dit moet goed komen !
uiteinden van de botjes met aluminiumfolie bedekt, omdat ik dat ergens had gelezen. Maar op de carrousel aan het spit is het eigenlijk niet echt nodig. Misschien wel bij het aanbraden op de JoyStove.
aardappel gekruid en tomatensausje er over:
Weber opstarten, altijd één van de leukste dingen om te doen bij bbq-en ! De stemming komt er dan altijd meteen in !
Spit met Carrousel erin gehangen. Nu nog leeg, zo meteen de aardappelen erin en The Lambs !
op de achtergrond de JoyStove. De kamado had deze keer even geen functie:
yeah ! nog een keer vuur maken ! nu helemaal in de bbq stemming, JoyStove is ready to burn The Lambs !
even gluren of het goed gaat:
Griekse Tzatziki is ondertussen ook klaar:
aardappelen gaan het spit op !
die kunnen alvast gaan draaien en opwarmen. Dan nu even Silence please: The Lambs worden op de JoyStove gelegd...
mooi momentje om even je rust te pakken
en hup het spit op ! Maar daar ging het meteen fout met het lams rek: het rek was te lang en de botten staken te veel uit ! Daardoor raakte bij het draaien de trede met de aardappelen de botten en flikkerde alles uit het bakje de Weber in....
Dan het lams rekje maar wat korter gemaakt en alle aardappelen in één bak...pfff was even paniek, zag mijn deelname en idee al bijna mis gaan
yes ! dit gaat weer helemaal goed komen. Ook maar een vleesthermometer erin gedaan, maar eigenlijk niet op gekeken. Af en toe met een digitale meter de temperatuur gecheckt.
en zie hier het resultaat, het was zo lekker dat er echt een momentje van Silence aan tafel was....dat doet je dan wel goed hoor.
mijn zoon vond het jammer dat er niet meer van was....
dit gaan we sowieso nog een keer maken !
hierbij mijn eerste inzending voor een fotowedstrijd en wel die van deze maand



Meteen ook de eerste keer dat ik een lams-rek heb gemaakt. Dat is het mooie aan de wedstrijd, het heeft me uitgedaagd om iets te verzinnen met het onderwerp van deze maand: with a bone...
waarom gekozen voor een lams-rek ? er zit veel bot in !


Daarnaast heb ik het nog nooit eerder gemaakt en deze stond op mijn verlanglijstje.
En het is een gerechtje wat niet moeilijk is (iedereen kan het eenvoudig maken), het is gauw klaar en het ziet er echt luxe en erg lekker uit ! (lekker was het zeker).
Zoals jullie inmiddels al weten ben ik ondertussen de Spit-Master aangezien ik veel op het spit maak. (voorlopig nog geen pit-master...). Ik had dan ook bedacht om het gerecht op het spit te maken.
Maar eerst aanbraden op de JoyStove om vervolgens in de weber op ongeveer 160c te verwarmen (rond draaien) naar een kerntemperatuur van 58c.
Omdat het op het spit gebeurt, moest ik natuurlijk regelmatig even temperaturen !
Voor het lams-rekje heb ik een kruidenmix gemaakt van paprika, zout, peterselie, oregano en nog een kruidenmix wat ik had liggen.
Bij dit gerecht aardappeltjes, uiteraard ook van het spit ! De aardappelen van te voren in olijfolie en kruiden laten intrekken.
Daarnaast hebben we Griekse Tzatziki gemaakt.
Het geheel heb ik geserveerd op een "bedje" van sla (gewone sla).
het was erg leuk om te maken en om voor de fotowedstrijd vast te leggen. Hier volgt mijn reportage met de foto`s, veel kijk en lees plezier !
JoyStove klaar gezet met het gietijzeren rooster om the Lambs even dicht te schroeien
kruidenmix gemaakt van oa paprika, zout, peterselie, oregano en nog een kruidenmixje:
the Lambs beetje getrimd en vliesje verwijderd, vervolgens ingesmeerd met olijfolie en het kruidenmixje er op gedaan:
ziet er nu al lekker uit, toch ? dit moet goed komen !
uiteinden van de botjes met aluminiumfolie bedekt, omdat ik dat ergens had gelezen. Maar op de carrousel aan het spit is het eigenlijk niet echt nodig. Misschien wel bij het aanbraden op de JoyStove.
aardappel gekruid en tomatensausje er over:
Weber opstarten, altijd één van de leukste dingen om te doen bij bbq-en ! De stemming komt er dan altijd meteen in !
Spit met Carrousel erin gehangen. Nu nog leeg, zo meteen de aardappelen erin en The Lambs !
op de achtergrond de JoyStove. De kamado had deze keer even geen functie:
yeah ! nog een keer vuur maken ! nu helemaal in de bbq stemming, JoyStove is ready to burn The Lambs !
even gluren of het goed gaat:
Griekse Tzatziki is ondertussen ook klaar:
aardappelen gaan het spit op !
die kunnen alvast gaan draaien en opwarmen. Dan nu even Silence please: The Lambs worden op de JoyStove gelegd...
mooi momentje om even je rust te pakken
en hup het spit op ! Maar daar ging het meteen fout met het lams rek: het rek was te lang en de botten staken te veel uit ! Daardoor raakte bij het draaien de trede met de aardappelen de botten en flikkerde alles uit het bakje de Weber in....
Dan het lams rekje maar wat korter gemaakt en alle aardappelen in één bak...pfff was even paniek, zag mijn deelname en idee al bijna mis gaan
yes ! dit gaat weer helemaal goed komen. Ook maar een vleesthermometer erin gedaan, maar eigenlijk niet op gekeken. Af en toe met een digitale meter de temperatuur gecheckt.
en zie hier het resultaat, het was zo lekker dat er echt een momentje van Silence aan tafel was....dat doet je dan wel goed hoor.
mijn zoon vond het jammer dat er niet meer van was....
dit gaan we sowieso nog een keer maken !