- Berichten
- 286
Na 4wk terug voor de eerste keer Bacon te hebben gemaakt was ik verkocht. Manmanman..wat is dat geweldig.
Erg veel pannenkoeken en omeletten gegeten die weken! Vooral de tip om de plakjes in te vriezen op een rol bakpapier was perfect, dit werkte echt heel makkelijk.
Goed ingelezen in het nitriet verhaal, was nog wel even uitpuzzelen, maar inmiddel duidelijk dankzij het forum hier! Heel fijn!!
Dit keer dus een "normale variant" & "de Maple/whisky variant".
Vorige week vrijdag bij de lokale slager (begin steeds gezelliger te worden daar
) 3kg buikspek gehaald en 1kg Colorozo, kost bij de slager ook helemaal niets, dus kunt maar beter een voorraadje hebben.
Spekkies een beetje getrimd, maar moet zeggen bij deze slager wordt het vlees vaak al heel mooi aangeleverd.
BACON 1: COLOROZO/SUIKER
BACON 2: COLOROZO/BASTERDSUIKER/MAPLE SIRUP/WHISKY
Half vacuüm getrokken en gesealed en elke dag even een minuutje met me vlees gespeeld
.
Blijft toch mooi gezicht zo in de koelkast.
Mooi om te zien hoeveel de Bacon nu al ten opzichte van elkaar verschilt.
Gisteren afgespoeld en afgedekt en 24uur drogen op een rekje (iemand trouwens nog tips voor rekjes icm bakplaten oid??? Zie online altijd van die mooie passende setjes).
Vandaag icm de Billows dan lekker roken.
Ik wilde een tourtje hardlopen en hoop bij thuiskomst al een aardig stukje te zijn opgeschoten.
Doel is BBQ 100°C tot een kern van 67°C.
En dan vergelijken!!!!
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Erg veel pannenkoeken en omeletten gegeten die weken! Vooral de tip om de plakjes in te vriezen op een rol bakpapier was perfect, dit werkte echt heel makkelijk.
Goed ingelezen in het nitriet verhaal, was nog wel even uitpuzzelen, maar inmiddel duidelijk dankzij het forum hier! Heel fijn!!
Dit keer dus een "normale variant" & "de Maple/whisky variant".
Vorige week vrijdag bij de lokale slager (begin steeds gezelliger te worden daar

Spekkies een beetje getrimd, maar moet zeggen bij deze slager wordt het vlees vaak al heel mooi aangeleverd.
BACON 1: COLOROZO/SUIKER
BACON 2: COLOROZO/BASTERDSUIKER/MAPLE SIRUP/WHISKY
Half vacuüm getrokken en gesealed en elke dag even een minuutje met me vlees gespeeld

Blijft toch mooi gezicht zo in de koelkast.
Mooi om te zien hoeveel de Bacon nu al ten opzichte van elkaar verschilt.
Gisteren afgespoeld en afgedekt en 24uur drogen op een rekje (iemand trouwens nog tips voor rekjes icm bakplaten oid??? Zie online altijd van die mooie passende setjes).
Vandaag icm de Billows dan lekker roken.
Ik wilde een tourtje hardlopen en hoop bij thuiskomst al een aardig stukje te zijn opgeschoten.
Doel is BBQ 100°C tot een kern van 67°C.
En dan vergelijken!!!!




Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk