- Berichten
- 4.946
Beste Genoten,
Vandaag even tijd vrij gemaakt om eens wat leuks te doen. Het zonnetje scheen. Het was koud. Maar in de zon uit de wind was het heerlijk toeven. Een heerlijk moment om aan de fotowedstijd deel te nemen. Er was immers ook niet veel tijd meer over. Voor dit gerecht haalde ik inspiratie op het YT kanaal Vincenzo’s Plate. Hele fijne Italiaanse gerechten en super grappige reviews over anderen die proberen iets Italiaans te maken. Hij had een heerlijk filmpje over echt authentieke Bolognese saus. Dit moet blijkbaar heel lang stoven. En er gaat wijn in. Nou dat kwam even goed uit. Dat had ik nog over van de kerst. Kon ik mooi de goede voornemens breken op de laatste dag van de maand. Het recept vind je hier --> Bolognese
Zo daar gaan we. Lekker de spullen verzamelen en aan de slag.
Groentjes klein maken en alles klaar zetten om naar buiten te gaan.
Het was immers al 10u geweest, dus kon ik met gerust hart een wijntje inschenken voor de proef zal ik maar zeggen
Nu naar buiten en lekker de groentes aan gaan zetten. Zodra deze wat glazig waren kon het afgeblust worden met een half glas wijn.
Wijn vervolgens in laten koken en dan door naar de volgende stap.
Zo dat ruikt al geweldig lekker. Nu mag het gehakt er bij. 500gr rund en 500gr varken en dat lekker rul bakken. Zodra alles mooi rul is kan er nog eens een half glaasje wijn bij. Dit ook weer even in laten koken voor we naar de volgende stap gaan.
Dat gaat lekker zo. Heerlijk die aroma's. Nu gaan de tomaten er in. En wat water.
Dit mag nu lekker in gaan koken. De deksel heb ik van de DO af gelaten. Zo kan de BBQ smaak mooi in de saus trekken. Ik heb verder geen rookhout oid gebruikt. Maar de houtskool geeft toch een kleine hint van rook en dat is precies genoeg. Ongeveer z'n 5u heeft het opgestaan. Af en toe checken en omroeren. Tot het naar mijn zijn is.
Als de Bolognese mooi ingekookt is gaat er een beetje room bij om de saus af te maken.. Ondertussen ook de pasta gekookt en een beetje pasta water opghevangen.
Dit om eventueel later aan de saus toe te voegen.
Vandaag even tijd vrij gemaakt om eens wat leuks te doen. Het zonnetje scheen. Het was koud. Maar in de zon uit de wind was het heerlijk toeven. Een heerlijk moment om aan de fotowedstijd deel te nemen. Er was immers ook niet veel tijd meer over. Voor dit gerecht haalde ik inspiratie op het YT kanaal Vincenzo’s Plate. Hele fijne Italiaanse gerechten en super grappige reviews over anderen die proberen iets Italiaans te maken. Hij had een heerlijk filmpje over echt authentieke Bolognese saus. Dit moet blijkbaar heel lang stoven. En er gaat wijn in. Nou dat kwam even goed uit. Dat had ik nog over van de kerst. Kon ik mooi de goede voornemens breken op de laatste dag van de maand. Het recept vind je hier --> Bolognese
Zo daar gaan we. Lekker de spullen verzamelen en aan de slag.

Groentjes klein maken en alles klaar zetten om naar buiten te gaan.

Het was immers al 10u geweest, dus kon ik met gerust hart een wijntje inschenken voor de proef zal ik maar zeggen

Nu naar buiten en lekker de groentes aan gaan zetten. Zodra deze wat glazig waren kon het afgeblust worden met een half glas wijn.
Wijn vervolgens in laten koken en dan door naar de volgende stap.




Zo dat ruikt al geweldig lekker. Nu mag het gehakt er bij. 500gr rund en 500gr varken en dat lekker rul bakken. Zodra alles mooi rul is kan er nog eens een half glaasje wijn bij. Dit ook weer even in laten koken voor we naar de volgende stap gaan.



Dat gaat lekker zo. Heerlijk die aroma's. Nu gaan de tomaten er in. En wat water.





Dit mag nu lekker in gaan koken. De deksel heb ik van de DO af gelaten. Zo kan de BBQ smaak mooi in de saus trekken. Ik heb verder geen rookhout oid gebruikt. Maar de houtskool geeft toch een kleine hint van rook en dat is precies genoeg. Ongeveer z'n 5u heeft het opgestaan. Af en toe checken en omroeren. Tot het naar mijn zijn is.


Als de Bolognese mooi ingekookt is gaat er een beetje room bij om de saus af te maken.. Ondertussen ook de pasta gekookt en een beetje pasta water opghevangen.
Dit om eventueel later aan de saus toe te voegen.


Laatst bewerkt: