BasBQ
Beef en Steak

Kipgrillworst met kaas

 
 

DvDeurzen

Vuurmaker
Berichten
65
Toch al een tijdje op de to do list en vandaag is het er dan toch van gekomen. Lekkere kipgrillworst met kaas.

- 350 gram kippengehakt
- Half zakje kaas blokjes
- Barbecue rub

Het gehakt in een kom gemengd met de kaasblokjes (deze heb ik in achten gesneden) en er vervolgens een worst van gerold in vershoudfolie.
22F82C74-979A-4A92-9D43-237249C8D882.jpeg

Soeppan met water gevuld en de worst geblancheerd tot 70 graden kernthemperatuur.
E5DB5870-6FCC-432A-958D-2A5152031A9A.jpeg


Bij 70 graden de Weber aangestoken. De worst droog gemaakt met keukenpapier en door de BBQ rub gerold. Q ingesteld op 180 graden en hierop direct gegrild.

D22DE29E-B4F1-48C0-B284-1F8A593B35B0.jpeg

70909F14-D456-4E17-B43B-04C577CAF2F5.jpeg


Nu laten af koelen maar stiekem toch al een hapje geproefd. Echt fantastisch! Zeker voor herhaling vatbaar.
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Mooi gedaan! Nooit geweten dat het zo moest. Ik zal m onthouden (y)
 
wat leuk dit ! Ga ik zeker ook een keer proberen, kunnen ze hier thuis vast waarderen !
 
Ziet er goed uit, welke rub heb je gebruikt?
Ik heb gewoon een standaard all purpose rub gebruikt van een barbecue team hier uit de buurt. Denk dat alles wel kan wat een beetje bij Kip past. ga het volgende keer is mijn een chicken rub proberen. Denk dat Noskos the Chicken hier ook prima bij past. Deze is lekker kruidig met een klein pitje. Prima voor deze worst. Gehakt verder ook niet gekruid. Smaak van de rub is meer als genoeg.
 
Ik heb gewoon een standaard all purpose rub gebruikt van een barbecue team hier uit de buurt. Denk dat alles wel kan wat een beetje bij Kip past. ga het volgende keer is mijn een chicken rub proberen. Denk dat Noskos the Chicken hier ook prima bij past. Deze is lekker kruidig met een klein pitje. Prima voor deze worst. Gehakt verder ook niet gekruid. Smaak van de rub is meer als genoeg.

Had al zo’n vermoeden dat de kip verder kaal was. Maar tnx voor de info, zal is kijken wat ik er op kan verzinnen
 
Top, staat hier ook op de to do list. Dank voor de inspiratie!
 
lekker man. Leuk recept.
Gaan we hier ook eens maken. Dank voor het delen
 
Mooi gemaakt

Geen kaas verloren op de Q?
 
Lekker zeg, dit moet ik toch ook eens snel maken.. ik hou van BBQ-broodbeleg.
 
Mooi gemaakt

Geen kaas verloren op de Q?
Nee, De kaas is eigenlijk al allemaal gesmolten in de pan en blijft vervolgens redelijk in en aan de worst vast zitten en op de Q wordt het geheel bij elkaar gehouden door de rub.
 
Mooie wogs, lekkah:giggle:
 
Zonder je pagina te kapen, dit is mijn probeersel:
9E5FCF65-438D-4BC3-A660-C337C0DA4D6B.jpeg


1 met sambal en 1 naturel. Had geen zin om er heel nieuw topic voor te starten, want lui 😀
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan