Afgelopen weekend een mooie BBQ gehad, een Griekse kennis die hier een tijdje is geweest wou voor die weg ging nog even heel varkentje aan het spit bereiden. Dus daar moest ik natuurlijk bij zijn, de foto’s spreken verder voor zich.
Zelf kooltjes maken.
het slachtoffer, varkentje van 25 kg.
hij was een beetje te groot voor het spit dus de kop en een deel van zijn pootjes moesten eraf. De binnenkant is gerbut met peper en zout, en er zitten 2 citroenen in partjes gesneden in. Daarna is de buik dichtgemaakt met ijzerdraad En verstevigd met houders en pinnen om het varken op zijn plek te houden als die gaar is.
Zo, we zijn begonnen.
Hier wordt ik toch een beetje ongemakkelijk van.....
Begint een kleurtje te krijgen.
Nadat het varken kleur begon te krijgen smeerde hij hem in met citroensap, olie, zout en peper. Dit herhaalde hij na een uur weer.
Echt een leuke manier van BBQ, alles op gevoel. Gewoon prikken met een mes en proeven of die al mals genoeg is.
Zelf ook maar helpen het varkentje te serveren.
Eindresultaat.
Top BBQ gehad.
Zelf kooltjes maken.
het slachtoffer, varkentje van 25 kg.
hij was een beetje te groot voor het spit dus de kop en een deel van zijn pootjes moesten eraf. De binnenkant is gerbut met peper en zout, en er zitten 2 citroenen in partjes gesneden in. Daarna is de buik dichtgemaakt met ijzerdraad En verstevigd met houders en pinnen om het varken op zijn plek te houden als die gaar is.
Zo, we zijn begonnen.
Hier wordt ik toch een beetje ongemakkelijk van.....
Begint een kleurtje te krijgen.
Nadat het varken kleur begon te krijgen smeerde hij hem in met citroensap, olie, zout en peper. Dit herhaalde hij na een uur weer.
Echt een leuke manier van BBQ, alles op gevoel. Gewoon prikken met een mes en proeven of die al mals genoeg is.
Zelf ook maar helpen het varkentje te serveren.
Eindresultaat.
Top BBQ gehad.