- Berichten
- 142
Zaterdag had ik een mooie dag gepland met een vriend van me om weer eens lekker los te gaan met wat mooie gerechten. Voordat ik een BBQ kocht deden we dit ook al maar dan gewoon in de keuken. Nu we beide een BBQ hebben wilde we alles op de BBQ bereiden. We hadden vooraf mooie gerechten uitgezocht en hier de wijnen op afgestemd.
Het menu van zaterdag
Gegrilde Sardines “porto Style” – Smokey Goodness
Pulp a la Plancha
Gegrilde Scheermessen met bacon-vinaigrette – Smokey Goodness
Oosterse gegrilde Eend & sla wraps – Smokey Goodness
Lams-rack
Zoals je ziet hebben we 3 recepten uit Smokey Goodness gehaald de andere 2 komen uit eigen ervaringen. Omdat we nogal veel op het menu hadden staan hebben we er bewust voor gekozen niet te veel bijgerechten te maken. Alleen bij de gegrilde sardines hebben we de aardappelsalade gemaakt zoals in het boek staat. We hebben alleen truffelaardappels gebruikt in plaats van rose-val. De meeste gerechten hebben we bereid bij een temperatuur van 220-250 graden, behalve de eend en de lams-rack die moesten op 200 graden.
Vooraf moesten we wat voorbereidingen doen. Sommige gerechten hadden een gegrilde mise en place.
Gegrilde Sardines “porto Style”
De sardines zijn echt super simpel en lekker. Meeste werk zit hem in de aardkapelsalade. Volgende keer gaan we deze ook van de Q doen, wel zo lekker.
Pulp a la Plancha
Dit is een van mijn favoriete gerechten. Als we naar Tarifa (Spanje) gaan is dit altijd een van de gerechten die we zeker bestellen.
Om de Pulpo goed te kunnen bereiden hebben we deze na aankoop eerst in de vriezer gestopt. De avond voor bereiden hebben we hem weer laten ontdooien om hem vervolgens 1,5 uur te “koken” water moet ongeveer op 90 graden zijn. Daarna alleen nog even kort afgrillen. Enige kanttekening die ik moet maken is dat het lastig is om de echt mooie dikke tentakels te vinden in Nederland zoals ze die kennen in Spanje.
Gegrilde Scheermessen met bacon-vinaigrette
Nadat de vinaigrette gemaakt is. Hiervoor hebben we alleen nog bacon en citroenen moeten grillen. Vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en klaar. De Scheermessen daarna kort gegrild. Volgens recept de scheermessen openvouwen en kort aan beide kanten grillen. Vervolgens de vinaigrette erover en bacon crumble. Erg lekker maar iets te veel toevoegingen naar mijn mening. Een 2e portie hebben we gewoon erop gelegd, zonder open te vouwen en gewacht tot ze open gingen. Vervolgens alleen een beetje olie en citroensap. Super simpel en veel lekkerder.
Oosterse gegrilde Eend & sla wraps
Het favoriete en meest succesvolle gerecht van de avond. Wat was dit lekker zeg. Relatief simpel. Marinade maken, eend er 2 uur in laten liggen en grillen maar. Trancheren en opdienen. Ondertussen de groenten snijden zodat deze in de sla wraps kunnen.
Lams-rack
Last but not least, de lams-rack. Simpel en oh zo lekker. Deze keer gekozen voor Australische lam.
Eerlijk is eerlijk, presentatie van dit laatste bord had mooier gekund en gemoeten, maar het was inmiddels al laat en we hadden alleen nog maar lam zonder side dishes.
Al met al was het een mooie avond. Lekker eten, goede wijnen en goed gezelschap! Op naar nog meer mooie gerechten van de Q.
Sorry als de post wat lang (te veel gerechten in 1) is, maar had om heel eerlijk te zijn geen zin om voor ieder gerecht een post te maken. Als dat wel de bedoeling is dan kan ik dit altijd nog met terugwerkende kracht doen
Hoop dat jullie het een beetje een mooie post vinden!
Het menu van zaterdag
Gegrilde Sardines “porto Style” – Smokey Goodness
Pulp a la Plancha
Gegrilde Scheermessen met bacon-vinaigrette – Smokey Goodness
Oosterse gegrilde Eend & sla wraps – Smokey Goodness
Lams-rack
Zoals je ziet hebben we 3 recepten uit Smokey Goodness gehaald de andere 2 komen uit eigen ervaringen. Omdat we nogal veel op het menu hadden staan hebben we er bewust voor gekozen niet te veel bijgerechten te maken. Alleen bij de gegrilde sardines hebben we de aardappelsalade gemaakt zoals in het boek staat. We hebben alleen truffelaardappels gebruikt in plaats van rose-val. De meeste gerechten hebben we bereid bij een temperatuur van 220-250 graden, behalve de eend en de lams-rack die moesten op 200 graden.
Vooraf moesten we wat voorbereidingen doen. Sommige gerechten hadden een gegrilde mise en place.
Gegrilde Sardines “porto Style”
De sardines zijn echt super simpel en lekker. Meeste werk zit hem in de aardkapelsalade. Volgende keer gaan we deze ook van de Q doen, wel zo lekker.
Pulp a la Plancha
Dit is een van mijn favoriete gerechten. Als we naar Tarifa (Spanje) gaan is dit altijd een van de gerechten die we zeker bestellen.
Om de Pulpo goed te kunnen bereiden hebben we deze na aankoop eerst in de vriezer gestopt. De avond voor bereiden hebben we hem weer laten ontdooien om hem vervolgens 1,5 uur te “koken” water moet ongeveer op 90 graden zijn. Daarna alleen nog even kort afgrillen. Enige kanttekening die ik moet maken is dat het lastig is om de echt mooie dikke tentakels te vinden in Nederland zoals ze die kennen in Spanje.
Gegrilde Scheermessen met bacon-vinaigrette
Nadat de vinaigrette gemaakt is. Hiervoor hebben we alleen nog bacon en citroenen moeten grillen. Vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en klaar. De Scheermessen daarna kort gegrild. Volgens recept de scheermessen openvouwen en kort aan beide kanten grillen. Vervolgens de vinaigrette erover en bacon crumble. Erg lekker maar iets te veel toevoegingen naar mijn mening. Een 2e portie hebben we gewoon erop gelegd, zonder open te vouwen en gewacht tot ze open gingen. Vervolgens alleen een beetje olie en citroensap. Super simpel en veel lekkerder.
Oosterse gegrilde Eend & sla wraps
Het favoriete en meest succesvolle gerecht van de avond. Wat was dit lekker zeg. Relatief simpel. Marinade maken, eend er 2 uur in laten liggen en grillen maar. Trancheren en opdienen. Ondertussen de groenten snijden zodat deze in de sla wraps kunnen.
Lams-rack
Last but not least, de lams-rack. Simpel en oh zo lekker. Deze keer gekozen voor Australische lam.
Eerlijk is eerlijk, presentatie van dit laatste bord had mooier gekund en gemoeten, maar het was inmiddels al laat en we hadden alleen nog maar lam zonder side dishes.
Al met al was het een mooie avond. Lekker eten, goede wijnen en goed gezelschap! Op naar nog meer mooie gerechten van de Q.
Sorry als de post wat lang (te veel gerechten in 1) is, maar had om heel eerlijk te zijn geen zin om voor ieder gerecht een post te maken. Als dat wel de bedoeling is dan kan ik dit altijd nog met terugwerkende kracht doen
