Beef en Steak

Zeeuwsspek & Whisky and Maple Cured Bacon: een kennismaking met langer pekelen

Tijd voor de tweede poging.

Na 8 x 24 uur bij 3 graden dagelijks gemasseerd en gedraaid te zijn was dit het resultaat:
333668116127dfd6feeb6d817c44f5e4.jpg

Links Walchers Gilde spek. Rechts Zeeuws spek.
Ruikt weer heerlijk en mooi om het spek per dag steviger te voelen worden.

Op de Q met wat kersenhout :
1f6b1e2c1b3013a078a6ead720dc4015.jpg

5b0933e4769e95ccc92e03d484bddac8.jpg

f0ca146d1d64c68c451765e807511a04.jpg


Nu rustig naar de 70-72 graden.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Heerlijk spekkie weer Wood!
Ik ben benieuwd wat je van de Walchers Gilde spek vind?
 
Het resultaat:
40b27081ffe9a788b7179a6c5155bee6.jpg
db9a2f9bab1752b46b676c8f16173993.jpg

Visueel en wat geur betreft veelbelovend.
Alles gevacumeerd.
Morgen ochtend gaan we het Walchers Gilde spek aansnijden en proeven.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Proeven:
Walchers Gilde spek receptuur Noskos.
5fdda5f87d93c9b13b0bfbe66b35c6e3.jpg
fd675dec421eb291e993f089acc26e4f.jpg

Erg lekker.
Door de pittige kipkruiden zit er ook een lekker pitje in.
Zouter dan de vorige versie van het Zeeuws spek maar niet te...........

Eens horen wat mijn culinaire geweten, jongste zoon , hiervan zegt.........

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Het Walchers Gilde Spek (recept @noskos) viel in de smaak.

Vandaag de Zeeuwsspek versie 2.0 .
Deze versie was wat zouter dit is bereikt door er meer Van Beekum mix bij te doen zie berekening hierboven.
Daarbij is deze ingevroren geweest en weer ontdooid.
De helft heb ik ingevroren als plakjes de andere helft als "blok" .
Alle varianten smaakten prima.
In Huize Cherrywood is blijkbaar de smaak wat zouter.
Naar mijn smaak is de bewaarde in plakjes het lekkerst.
Smaak lijkt meer verdeeld over het spek.

Zijn er anderen die hier ervaring mee hebben?
Kan me voorstellen dat door het bewaren, snijden smaken zich verdelen en zuurstof zal ook nog wel e.e.a. doen?
 
Zijn er anderen die hier ervaring mee hebben?
Kan me voorstellen dat door het bewaren, snijden smaken zich verdelen en zuurstof zal ook nog wel e.e.a. doen?
Hiya Wood,

Ik heb die ervaring ook. Dat komt denk ik zoals jezelf al aangeeft dat het heeft gerust. Mijn ervaring is ook dat als het uit de vriezer komt het nog steeds super lekker is maar de kracht er een beetje uit is kwa smaakt. Maar dat doet niks af dat het nog steeds super lekker is.
 
Even gevacumeerd in de koelkast is inderdaad het mooist.
Dik beleggen met dunne plakjes vindt ik ook lekkerder dan dikke plakken.
Zuurstof zal dus ook e.e.a. doen.
 
Even gevacumeerd in de koelkast is inderdaad het mooist.
Dik beleggen met dunne plakjes vindt ik ook lekkerder dan dikke plakken.
Zuurstof zal dus ook e.e.a. doen.
Dat heeft mijn voorkeur ook,dunne plakjes dik belegt. Tijd om je zelf gaan de verwennen voor kerst met een snijmachine 🤗
 
Dat heeft mijn voorkeur ook,dunne plakjes dik belegt. Tijd om je zelf gaan de verwennen voor kerst met een snijmachine
Loop al voorzichtig te kijken waar hij mooi kan staan .................
En als je eenmaal een snij machine hebt is het eigenlijk logisch om meer charcuterie te gaan maken

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan