Beef en Steak

Zalm roken op de BBQ....

De plank moet minimaal de grote van het stukje vis hebben, dus als je plankje groot genoeg is voor meerdere stukken zou ik het op maat zagen.
En wat noskos zegt, weken in schoon water ;)
 
bacterieen enzo, die wil je liever niet toch?  :)
 
vijver is erg schoon :D

en de zalm ligt er klaar voor...
BBQ staat er klaar voor... met 20 min aansteken en beginnen....
 
spannend, vergeet geen foto's te maken en te posten, iedereen is vreselijk nieuwsgierig hier
 
Ben benieuwd naar je eerste koude start  ;D ;D
 
jullie willen graag een reactie merk ik....
in 1 woord GEWELDIG....

De vrouw zag de zalm.. en is niet echt fan van zalmnaturel, dus zei al gelijk dit wordt anders dan anders...
Ze keek heel raar op toen ik de BBQ op de binnenplaats zetten en de starter aanzetten..
heb netjes 20 min gewacht, bijna alle briketten hadden een witte aanslag.
dus briketten er uit en rooster er op en zalm op de bbq...
Was weinig rook, dus ik was een beetje bang dat het niet goed ging.
na 18 min gekeken en zalm viel lekker uit elkaar, maar was niet zo mooi als de zalmpjes uit het topic bij nat spul.
( denk dat het warm genoeg is geweest, had ook een halve starter, het hout was ook niet echt verbrand/verkoolt )
Maar het was echt SUPER lekker, en nog belangrijker de vrouw LOVED IT.
vondt het grappig dat ik de bbq pakte, maar ze zegt nu al dat ik hem vaker moet pakken :D

En dat is zeker mijn bedoeling...
maarja genoeg gepraat...
De foto's

De zalm met de zout,peper,mosterd,basterdsuiker
2u9ts3p.jpg


mijn mooie blauwe bbq met starter.
zmigas.jpg


de zalm op het plankje op de bbq
28k7n2a.jpg


en het eindreslutaat... niet zoals hoe die op andere foto's er uit ziet, maar was SUPER LEKKA
2vkxhdf.jpg
 
Haleluja! Goed gedaan jochie, en fijn dat het zo goed gelukt is!
 
Kijk, zo zien we het hier graag  ;D Maar harstikke leuk dat je meteen zo enthousiast bent en dat je Ega ook meteen besmet is met het BBQ virus.
Veel plezier nog, want er zijn nog veeeeeeel meer lekkere dingen te maken  8)
 
kijk, daar heb je het nu uiteindelijk voor gedaan.
Zeker als je vrouw je eerst voor gek verklaarde maar nu heerlijk heeft zitten smullen van je zalm en je de bbq zelfs vaker aan moet steken.

Dan doe je het goed, gefeliciteerd met deze sessie
 
Kijk zo zien we ze graag :) Ik doe zelf meestal wat meer bruine suiker dan krijg je een mooi karamellaagje erop, heerlijk :D Leuk dat je winterbarbecue geslaagd was!
 
Dat ziet er zeker goed uit Kloenie  :)
Maar pas wel,op hoor, tegen het bbq virus zijn geen medicijnen bestand (vaker bbq'n, dat helpt zeker )  :D

Mac
 
Zelfs op me werk en bij me vrouw hebben ze het er over :D
Dat ik zo gek ben dat ik zelfs met dit weer ( wat kouder ) de bbq nog aan steek....
En dat het er heerlijk uit ziet ( had het ook op facebook gezet )

Neemt niet weg dat ik de volgende keer er zeker meer bruine suiker op doe.
Had heel graag een karamellaagje er op gehad, moet het dus nog een keer doen, wat erg :D

Maarja wat nu :D
Wat kan er nu nog op wat ook snel en makkelijk op de bbq te roken is ?
 
O, ja! De ballen van Frits moet je zeker doen, lekker man!
 
Porkchop sandwiches, burgers, steaks dat soort spul, meer het grill werk.

Beercan chicken kan ook prima hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan