- Berichten
- 162
Ik rookte voorheen altijd mijn zalm en dat vind ik heerlijk. Maar sinds ik dit recept ken, vind ik het erg moeilijk kiezen... Vandaag een pescotariër op bezoek, dus goede gelegenheid deze weer eens te maken.
Recept komt via Derek Wolf en vind je hier: https://overthefirecooking.com/planked-salmon-with-chili-lime-sauce/
De zalm gaar je in twee fases indirect op 160 graden. Daarbij ligt de zalm op een aantal schijfjes limoen en sinaasappel. Fase 1 is 15 minuten met alleen een zalm met rub. Voor de laatste tien minuten voeg je saus toe.
De rub uit het recept is hier niet verkrijgbaar. Toen ik de bestandsdelen zag, vermoedde ik dat citrus en jalapeño de belangrijkste ingrediënten waren. Naast de normale rub bestanddelen. Ik heb daarom twee rubs (zie foto) grofweg 50/50 gecombineerd.
De saus bestaat uit limoen- en sinaasappelsap, knoflook, koriander, gesmolten boter, honing en sriracha saus. Met die laatste twee kun je spelen om een pittiger of juist zoeter gerecht te krijgen.
Uiteindelijk zijn de smaken prachtig samen en durf ik deze tamelijk sensationeel te noemen. Daarnaast ziet het er zowel op de bbq als op tafel fantastisch uit!
Gegeten met een pasta salad en een rauwe broccoli salade.
Recept komt via Derek Wolf en vind je hier: https://overthefirecooking.com/planked-salmon-with-chili-lime-sauce/
De zalm gaar je in twee fases indirect op 160 graden. Daarbij ligt de zalm op een aantal schijfjes limoen en sinaasappel. Fase 1 is 15 minuten met alleen een zalm met rub. Voor de laatste tien minuten voeg je saus toe.
De rub uit het recept is hier niet verkrijgbaar. Toen ik de bestandsdelen zag, vermoedde ik dat citrus en jalapeño de belangrijkste ingrediënten waren. Naast de normale rub bestanddelen. Ik heb daarom twee rubs (zie foto) grofweg 50/50 gecombineerd.
De saus bestaat uit limoen- en sinaasappelsap, knoflook, koriander, gesmolten boter, honing en sriracha saus. Met die laatste twee kun je spelen om een pittiger of juist zoeter gerecht te krijgen.
Uiteindelijk zijn de smaken prachtig samen en durf ik deze tamelijk sensationeel te noemen. Daarnaast ziet het er zowel op de bbq als op tafel fantastisch uit!
Gegeten met een pasta salad en een rauwe broccoli salade.