BasBQ
Beef en Steak

Zalm op 'plankje' van citrusvruchten

 
 

Cheflustikniet

Kooltjesharker
Berichten
135
Ik rookte voorheen altijd mijn zalm en dat vind ik heerlijk. Maar sinds ik dit recept ken, vind ik het erg moeilijk kiezen... Vandaag een pescotariër op bezoek, dus goede gelegenheid deze weer eens te maken.

Recept komt via Derek Wolf en vind je hier: https://overthefirecooking.com/planked-salmon-with-chili-lime-sauce/

De zalm gaar je in twee fases indirect op 160 graden. Daarbij ligt de zalm op een aantal schijfjes limoen en sinaasappel. Fase 1 is 15 minuten met alleen een zalm met rub. Voor de laatste tien minuten voeg je saus toe.

De rub uit het recept is hier niet verkrijgbaar. Toen ik de bestandsdelen zag, vermoedde ik dat citrus en jalapeño de belangrijkste ingrediënten waren. Naast de normale rub bestanddelen. Ik heb daarom twee rubs (zie foto) grofweg 50/50 gecombineerd.

De saus bestaat uit limoen- en sinaasappelsap, knoflook, koriander, gesmolten boter, honing en sriracha saus. Met die laatste twee kun je spelen om een pittiger of juist zoeter gerecht te krijgen.

Uiteindelijk zijn de smaken prachtig samen en durf ik deze tamelijk sensationeel te noemen. Daarnaast ziet het er zowel op de bbq als op tafel fantastisch uit!

Gegeten met een pasta salad en een rauwe broccoli salade.

086709AB-F470-40D0-8524-F003411A106A.jpeg
2D0354AB-8753-47EC-9ED9-6A8E70FD84AD.jpeg
6E4A54A5-9ADB-4155-B471-376D8740E86D.jpeg
A45C2559-023B-450B-AFDC-A911D7A5B370.jpeg
0A749E3E-E663-4D96-ABBA-CC9203F6B0AD.jpeg
FB18EE28-5C6C-44F6-8870-583CBC5CBBB7.jpeg
05E1F5B4-1FA1-4C92-8FCE-8C8DAA75D253.jpeg
 
Dit is inderdaad een leuke variatie.
ook eens zo iets geprobeerd. Toch ga ik dit recept eens nader bestuderen. Lijkt me wel wat.
Smakelijk.
 
Ziet er fantastisch uit, krijg spontaan trek

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan