Vandaag een stukje zalm. Waar is mijn hout. Even snel de zaag aangezet en een plankje gezaagd. Ja was in een zuinige bui. Mijn wederhelft houd niet van zwemmende beesten. Dus er hoeft maar een stukje op te passen.
Peper en zout erop en honingmosterdsaus erover heen.
Ik heb niet de indruk dat het cederhout veel heeft gerookt. Zalm eerst op 150gr daarna naar de 175gr. Blokje appel als extra rookhout erbij gedaan.
Zalm eraf gehaald bij 54 gr. Zalm was lekker maar van de rook heb ik heel weinig geproefd. Wel logisch want er zit v eel saus over. Ook van het cederhout heb ik nagenoeg niets gemerkt. Heb het hout wel 15 minuten in het water gehad.
Moet nog mijn Monolith leren kennen want het hout ligt hier veel hoger boven het vuur dan bij de Weber. Ja ik weet dat het rooster een stuk lager kan maar ik heb liever te weinig rook dan verbrand met rook.
Morgen doen we het roken over met kipfilet.
Peper en zout erop en honingmosterdsaus erover heen.
Ik heb niet de indruk dat het cederhout veel heeft gerookt. Zalm eerst op 150gr daarna naar de 175gr. Blokje appel als extra rookhout erbij gedaan.
Zalm eraf gehaald bij 54 gr. Zalm was lekker maar van de rook heb ik heel weinig geproefd. Wel logisch want er zit v eel saus over. Ook van het cederhout heb ik nagenoeg niets gemerkt. Heb het hout wel 15 minuten in het water gehad.
Moet nog mijn Monolith leren kennen want het hout ligt hier veel hoger boven het vuur dan bij de Weber. Ja ik weet dat het rooster een stuk lager kan maar ik heb liever te weinig rook dan verbrand met rook.
Morgen doen we het roken over met kipfilet.