BasBQ
Beef en Steak

Zalm koud roken naar Ewald zijn recept

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.707
Wil weer zalm koud roken en nu heb ik het recept van Ewald gezien dat die wil ik nu eens proberen.
De ingrediënten
  1. 1100 gr zalm
  2. 27,5 gr zout
  3. 3,3 gr peper
  4. 3,3 gr gemalen piment
  5. 3,3 gr gemalen laurierblad
  6. 2,2 gr kruidnagel
  7. 2,2 gr foelie
  8. 24,2 ml fries slokje
Heb de kruiden bij elkaar gedaan goed gemixt dit over de zalm verdeeld en daarna de zalm in een vacuümzak gedaan daar het fries slokje bij (moet eigenlijk rum of whiskey wezen) en ligt vacuüm getrokken en nu in de koelkast tot donderdag ook nog af en toe draaien.
Als het donderdag is de zalm eruit halen en afspoelen en dan laten drogen tot vrijdag en dan koud roken.
Dus dit wordt vervolgd.

IMG_9333.JPG


De zalm en kruiden

IMG_9334.JPG


Zo de zalm in de pekel

IMG_9335.JPG


De zalm in de vacuümzak met het Friese slokje 😃
Wordt vervolgd
 
Nu geduldig wachten tot donderdag en dan nog een nachtje 😱😊
 
Ben benieuwd.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Hier was het een groot feest toen ik het maakte Piet. Hopelijk bij jou net zo.
 
Updated zalm koud roken
7E86AC84-34B0-4A10-AE01-215AFCC1C9EE.jpeg


CFB6CE91-0B37-4CC1-B9F3-26F34130D4D5.jpeg
 
Mag hij er morgen "op"?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Succes Piet, ik maakte die onlangs met Talisker 10 jaar oude Whisky en dat was ook echt een genot!
 
Heerlijk recept. Volgens meester @Ewald is drogen niet nodig. Heb het zelf ook nog nooit gedaan en altijd fantastisch resultaat. Maar kan ook niet veel kwaad als het tijdtechnisch zo uitkomt
 
Heerlijk recept. Volgens meester @Ewald is drogen niet nodig. Heb het zelf ook nog nooit gedaan en altijd fantastisch resultaat. Maar kan ook niet veel kwaad als het tijdtechnisch zo uitkomt
Moest vandaag nog werken en morgen heb ik mooi de tijd 😬
 
Ik ben ook heel erg nieuwsgierig naar het resultaat.
Met de kerst heb ik ook een coldsmoker gekregen en wil hem ook snel uitproberen.
 
Sorry had wat drukte om het eind resultaat hier te plaatsen.
het was heerlijk wil het ook nog een keer proberen dat ik de gewone manier doe en beide kan proeven
zodat ik het verschil heb tussen beide .
6066D887-EF14-44BF-8CF0-A635A19E075D.jpeg

zo gingen ze vrijdag in de rook

06EDB9AC-E161-422F-A9DF-06293ADA4C67.jpeg

en klaar nu in het vacuüm

2CC96324-7D39-473C-845A-D7F688D9FCA9.jpeg

zou het zondag aansnijden maar dat was niet gelukt het werd maandag.

5419350E-4AAB-4AFA-A983-48E61CCAF9CA.jpeg

een beetje wazige foto maar had het op een toastje beetje vers gemalen peper heerlijk
we hadden zo’n stuk zo op .
 
Zalig Piet, genieten!
 
Heerlijke plaatjes Piet.
Ik ga hem snel eens maken op deze manier.



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit!

Ben geen zalm fan maar moet dit toch echt een keer proberen.
 
Lekker! Ik ben benieuwd naar je vergelijking van de “gewone” manier en dit recept.
 
Lekker hoor zalm , zien er goed uit 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan