BasBQ
Beef en Steak

Zalm koud roken naar Ewald zijn recept

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.591
Wil weer zalm koud roken en nu heb ik het recept van Ewald gezien dat die wil ik nu eens proberen.
De ingrediënten
  1. 1100 gr zalm
  2. 27,5 gr zout
  3. 3,3 gr peper
  4. 3,3 gr gemalen piment
  5. 3,3 gr gemalen laurierblad
  6. 2,2 gr kruidnagel
  7. 2,2 gr foelie
  8. 24,2 ml fries slokje
Heb de kruiden bij elkaar gedaan goed gemixt dit over de zalm verdeeld en daarna de zalm in een vacuümzak gedaan daar het fries slokje bij (moet eigenlijk rum of whiskey wezen) en ligt vacuüm getrokken en nu in de koelkast tot donderdag ook nog af en toe draaien.
Als het donderdag is de zalm eruit halen en afspoelen en dan laten drogen tot vrijdag en dan koud roken.
Dus dit wordt vervolgd.

IMG_9333.JPG


De zalm en kruiden

IMG_9334.JPG


Zo de zalm in de pekel

IMG_9335.JPG


De zalm in de vacuümzak met het Friese slokje 😃
Wordt vervolgd
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.705
Nu geduldig wachten tot donderdag en dan nog een nachtje 😱😊
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.050
Ben benieuwd.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.899
Hier was het een groot feest toen ik het maakte Piet. Hopelijk bij jou net zo.
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.591
Updated zalm koud roken
7E86AC84-34B0-4A10-AE01-215AFCC1C9EE.jpeg


CFB6CE91-0B37-4CC1-B9F3-26F34130D4D5.jpeg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.608
Succes Piet, ik maakte die onlangs met Talisker 10 jaar oude Whisky en dat was ook echt een genot!
 

Spekkie

Stoker
 
Berichten
482
Heerlijk recept. Volgens meester @Ewald is drogen niet nodig. Heb het zelf ook nog nooit gedaan en altijd fantastisch resultaat. Maar kan ook niet veel kwaad als het tijdtechnisch zo uitkomt
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.591
Heerlijk recept. Volgens meester @Ewald is drogen niet nodig. Heb het zelf ook nog nooit gedaan en altijd fantastisch resultaat. Maar kan ook niet veel kwaad als het tijdtechnisch zo uitkomt
Moest vandaag nog werken en morgen heb ik mooi de tijd 😬
 

MartinK

Sprokkelaar
Berichten
47
Ik ben ook heel erg nieuwsgierig naar het resultaat.
Met de kerst heb ik ook een coldsmoker gekregen en wil hem ook snel uitproberen.
 
Bovenaan Onderaan