BasBQ
Beef en Steak

Zalm dille marinade van de mkro

Raymon

Vuurmaker
Berichten
54
Vandaag mijn eerste zalm gemaakt.
. Mooie aanbieding gehaald 2 weken geleden hellaas voelde ik me niet lekker en is de zalm de vriezer in gegaan. Vandaag de zalm laten ontdooien.

Setje van 4 cederplankje van weber gehaald voor 8 euro hier passen 2 stukken voordeel van zo'n klein plankje de rook komt goed langs de zalm.

De zalm zat al in een dille marinade hier mosterd op gesmeerd met witte basterdsuiker zee zout en peper.
Gebruikelijke rond de 150 graden en bij 50 graden eraf gehaald echt heerlijk.

Vrouwtje hou niet zo van zalm maar die vroeg zelfs om een tweede ronde die vondt het heerlijk en ik zelf ook geslaagde bbq.
IMG-20200606-WA0009.jpeg
IMG-20200606-WA0011.jpeg
IMG-20200606-WA0013.jpeg
IMG_20200606_174248.jpg
IMG_20200606_175758.jpg
 
Mooi als ze een tweede ronde willen.
 
Heerlijk. Ziet er zo smaakvol uit.

Toch even in mijn houtvoorraad kijken of ik nog cederhout heb liggen. Het hout ruikt lekker maar als ik dit zonder goed stofmasker zaag ren ik proestend de werkplaats uit. Ik vind hem met honing mosterdsaus van Apollo ook heel lekker en natuurlijk verse dille.
 
Lekker hoor
 
Lekker hoor zalm van’t plankie en leuk dat je vrouwtje het ook lekker vond
 
Ik was 2 fotos vergeten

Het citroentje hebben we niet gebruikt en de dille mosterd saus ook niet.

IMG-20200606-WA0015.jpeg
IMG-20200606-WA0030.jpeg
 
Dat zijn mooie stukjes zalm geworden, die mag je nu dus vaker klaar maken ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan