- Berichten
- 135
In principe stond er al een week lang Bavette Rollade op de planning. Helaas een klein kinkje in de kabel mbt de Platesetter.
Uiteraard kan de bavette gewoon direct gegrild worden, maar dat was niet mijn plan en dat heb ik dus ook niet gedaan.
Het eitje moest aan en dus in allerijl recepten voor simpele yakitori spiesen opgezocht. Ik kwam uit bij Noskos die o.a. zijn eigen Tare bereidde, Challenge accepted!
Bij gebrek aan alles en alles te overhaast geregeld te hebben kwamen er slechts 4 spiesen uit. Geen probleem ook dat telt.. de ingrediënten van de Tare gehalveerd en koken maar.
Tot op dit moment blijft de grote vraag waarom mijn Tare niet dik en stroperig is geworden. De enige manier om dit enigszins te redden was allesbinder... (sorry allemaal, ik had het ook graag anders gezien). Mochten er suggesties zijn hoor ik dat graag.
Ondanks alles mocht het de pret en de smaak zeker niet drukken. Het smaakte voortreffelijk. Zelf mijn vrouw (die komt bij vlees vaak niet verder dan: “jawel, het smaakt wel”) riep nu: “wow, dit is echt super lekker”.
Missie volbracht! Nieuwe platesetter en door naar de Bavette!
TARE:
Mirin
Sojasaus
Bruine basterdsuiker
Lente-ui
Knoflook
De kipdij heel basic gehouden met alleen wat peper, zout en knoflookpoeder.
Uiteraard kan de bavette gewoon direct gegrild worden, maar dat was niet mijn plan en dat heb ik dus ook niet gedaan.
Het eitje moest aan en dus in allerijl recepten voor simpele yakitori spiesen opgezocht. Ik kwam uit bij Noskos die o.a. zijn eigen Tare bereidde, Challenge accepted!
Bij gebrek aan alles en alles te overhaast geregeld te hebben kwamen er slechts 4 spiesen uit. Geen probleem ook dat telt.. de ingrediënten van de Tare gehalveerd en koken maar.
Tot op dit moment blijft de grote vraag waarom mijn Tare niet dik en stroperig is geworden. De enige manier om dit enigszins te redden was allesbinder... (sorry allemaal, ik had het ook graag anders gezien). Mochten er suggesties zijn hoor ik dat graag.
Ondanks alles mocht het de pret en de smaak zeker niet drukken. Het smaakte voortreffelijk. Zelf mijn vrouw (die komt bij vlees vaak niet verder dan: “jawel, het smaakt wel”) riep nu: “wow, dit is echt super lekker”.
Missie volbracht! Nieuwe platesetter en door naar de Bavette!
TARE:
Mirin
Sojasaus
Bruine basterdsuiker
Lente-ui
Knoflook
De kipdij heel basic gehouden met alleen wat peper, zout en knoflookpoeder.
Laatst bewerkt: