- Berichten
- 522
Van het weekend kwam er familie van mijn vriendin op bezoek en omdat ze hier nog nooit geweest zijn hadden ze een housewarming gift meegenomen: een doos dikbevleesde spareribs van 5.6kg. Dat is nog eens een goede binnenkomer!
Aangezien wij een redelijk kleine vriezer hebben (waar al een procureur van 2.6kg en een flinke bavette in liggen) moest ik hier maar snel mee aan de slag, want we kunnen het brood niet meer kwijt
.
Aldus gisterochtend vroeg 2 ribben losgewrikt uit het pakket en te ontdooien gelegd. Ff werken en dan eerst nog langs de tandarts en het lokale stemkantoor
Bij thuiskomst rond 12 uur gelijk de fik in het rode Ei gezet en de ribbetjes geprept. Dit keer voor de Louisiana Cajun rub van Not Just BBQ gegaan.
Prima rub, beetje spicey!
Ribben op het ei gegooid en terug aan het werk. Temperatuur mooi op 110 graden vast weten te zetten.
Na 3 uur tijd om in te pakken, dus maar gedaan he! Ingepakt met wat boter, een beetje honing en een scheutje appelazijn. Niet persee smaken die erg bij de rub passen, maar we hadden geen boodschappen gedaan dus gewerkt met wat ik had.
Na 2 uur uitgepakt en een half uurtje terug gelegd. Na 10 minuten een laagje sweet baby rays eroverheen gekwast.
Het eindresultaat was weer verrukkelijk. Heerlijk malse ribs met gigantisch veel smaak!
Prachtig maaltje zo op de woensdag maar helaas, de vriezer is nog lang niet leeg

Aangezien wij een redelijk kleine vriezer hebben (waar al een procureur van 2.6kg en een flinke bavette in liggen) moest ik hier maar snel mee aan de slag, want we kunnen het brood niet meer kwijt

Aldus gisterochtend vroeg 2 ribben losgewrikt uit het pakket en te ontdooien gelegd. Ff werken en dan eerst nog langs de tandarts en het lokale stemkantoor

Bij thuiskomst rond 12 uur gelijk de fik in het rode Ei gezet en de ribbetjes geprept. Dit keer voor de Louisiana Cajun rub van Not Just BBQ gegaan.
Prima rub, beetje spicey!
Ribben op het ei gegooid en terug aan het werk. Temperatuur mooi op 110 graden vast weten te zetten.
Na 3 uur tijd om in te pakken, dus maar gedaan he! Ingepakt met wat boter, een beetje honing en een scheutje appelazijn. Niet persee smaken die erg bij de rub passen, maar we hadden geen boodschappen gedaan dus gewerkt met wat ik had.
Na 2 uur uitgepakt en een half uurtje terug gelegd. Na 10 minuten een laagje sweet baby rays eroverheen gekwast.
Het eindresultaat was weer verrukkelijk. Heerlijk malse ribs met gigantisch veel smaak!
Prachtig maaltje zo op de woensdag maar helaas, de vriezer is nog lang niet leeg

