- Berichten
- 69
Toen ik het onderwerp van de fotowedstrijd las, moest ik gelijk denken aan een tomahawk steak. Misschien niet het meest originele idee, maar wel heel leuk om te maken, en lekker om op te eten! En laten we eerlijk wezen, vlees met een handvat, wat wil je nog meer?
Sinds de corona maatregelen hun intrede hebben gedaan ben ik met een paar teamgenoten tijdelijk overgestapt van het voetballen, naar het hardlopen. Rondje van tussen de 7 - 10 km lopen, en dit sluiten wij vaak af met een hapje van de BBQ en een drankje. (Ik weet het, 3 gasten thuis is te veel, maar ja, het is een advies en we gedragen ons netjes).
Dit weekend stond dus een tomahawk op de planning. En ondanks dat ik afgelopen week een nieuwe Masterbuilt heb ontvangen, kwam voor deze bereiding toch echt Smokey Joe tevoorschijn. Ik ben er namelijk fan van om een tomahawk direct op de kolen te grillen, en bij een Smokey Joe kan je een prachtig vlak kolenbed maken. Ideaal om zo'n mooie grote steak plat op te leggen. Verder de steak vrij naturel gehouden. Vooraf grof zeezout. Na het grillen, de tomahawk door laten garen op de andere Weber (bij ongeveer 150 graden), en vlak voordat de kerntemperatuur 53 graden aangeeft, een klontje roomboter op de steak laten smelten. Daarna heel even laten rusten onder de aluminium folie, in hapklare blokjes gesneden, lekker wat zwarte peper er overheen, en klaar voor bij de borrel.
Onderstaand de foto's. Ik vond er zelf wel een paar mooie tussen zitten, maar zag al wat geduchte concurrenten voorbij komen. Dus zonder enige illusie ga ik er eentje indienen bij de fotowedstrijd. Meedoen is belangrijker dan winnen, zullen we maar zeggen.
Sinds de corona maatregelen hun intrede hebben gedaan ben ik met een paar teamgenoten tijdelijk overgestapt van het voetballen, naar het hardlopen. Rondje van tussen de 7 - 10 km lopen, en dit sluiten wij vaak af met een hapje van de BBQ en een drankje. (Ik weet het, 3 gasten thuis is te veel, maar ja, het is een advies en we gedragen ons netjes).
Dit weekend stond dus een tomahawk op de planning. En ondanks dat ik afgelopen week een nieuwe Masterbuilt heb ontvangen, kwam voor deze bereiding toch echt Smokey Joe tevoorschijn. Ik ben er namelijk fan van om een tomahawk direct op de kolen te grillen, en bij een Smokey Joe kan je een prachtig vlak kolenbed maken. Ideaal om zo'n mooie grote steak plat op te leggen. Verder de steak vrij naturel gehouden. Vooraf grof zeezout. Na het grillen, de tomahawk door laten garen op de andere Weber (bij ongeveer 150 graden), en vlak voordat de kerntemperatuur 53 graden aangeeft, een klontje roomboter op de steak laten smelten. Daarna heel even laten rusten onder de aluminium folie, in hapklare blokjes gesneden, lekker wat zwarte peper er overheen, en klaar voor bij de borrel.
Onderstaand de foto's. Ik vond er zelf wel een paar mooie tussen zitten, maar zag al wat geduchte concurrenten voorbij komen. Dus zonder enige illusie ga ik er eentje indienen bij de fotowedstrijd. Meedoen is belangrijker dan winnen, zullen we maar zeggen.