Na het zien van de vele BCC deze week, had ik zo'n trek gekregen in een kip. Hup vanmorgen naar de sligro gereden, uiteraard verdwijnt er dan meer in de kar dan enkel een kip , maargoed.
Gekozen voor een maiskip. Bij thuiskomt direct in de rub gezet en een goede zeven a acht uur laten intrekken (ik weet het geen hele nacht, maargoed de maag wilde ook wat).
Rub bestond uit:
Barbecuekruiden van notenshop
Zwarte peper
Knoflookpoeder
Paprika poeder
Bruine suiker
Vers gesneden Peterselie
Van te voren even het blikje cola in een pannetje kokend water geplaatst, zodat de cola ook warm is en verdampt tijdens het garen op de Q.
Hup kip op de chickensitter, de cola en amaretto onderin gedaan en op de Q.
Ik kwam er later achter dat hij achterstevoren staat, maar de kip komt wel op de brommer.
Ba 1,5 uur van de Q af en smullen maar! Zowel vrouw als kind heeft ervan zitten smikkelen.
Er was nog wat over en dat snel "gepulled" zodat dit morgen op de boterham kan.
Als toetje een opengesneden banaan met chocolade ertussen.
Voor de eerste keer was ik niet ontevreden , vlees was goed sappig en smaakte prima. Volgende keer wat langer in de rub en beter foto's maken
.
Wel heb ik nog 1 vraag; wat doen jullie met het vel? Ik heb ergens gelezen dat ze er gaatjes in maken om de rub ook op het vlees te plaatsen.
Gekozen voor een maiskip. Bij thuiskomt direct in de rub gezet en een goede zeven a acht uur laten intrekken (ik weet het geen hele nacht, maargoed de maag wilde ook wat).
Rub bestond uit:
Barbecuekruiden van notenshop
Zwarte peper
Knoflookpoeder
Paprika poeder
Bruine suiker
Vers gesneden Peterselie
Van te voren even het blikje cola in een pannetje kokend water geplaatst, zodat de cola ook warm is en verdampt tijdens het garen op de Q.
Hup kip op de chickensitter, de cola en amaretto onderin gedaan en op de Q.
Ik kwam er later achter dat hij achterstevoren staat, maar de kip komt wel op de brommer.
Ba 1,5 uur van de Q af en smullen maar! Zowel vrouw als kind heeft ervan zitten smikkelen.
Er was nog wat over en dat snel "gepulled" zodat dit morgen op de boterham kan.
Als toetje een opengesneden banaan met chocolade ertussen.
Voor de eerste keer was ik niet ontevreden , vlees was goed sappig en smaakte prima. Volgende keer wat langer in de rub en beter foto's maken

Wel heb ik nog 1 vraag; wat doen jullie met het vel? Ik heb ergens gelezen dat ze er gaatjes in maken om de rub ook op het vlees te plaatsen.