Wildor
Tondelzoeker
- Berichten
- 14
Hallo allemaal,
Mijn naam is William Dorrepaal en ik kom uit Arnhem. Ik gebruik vaak Wildor als forumnaam, dus dan weten jullie waar dit vandaan komt
Ik ben best wel een enthousiaste BBQ’er maar wil toch graag meer doen met wat minder effort.
Tot op heden had ik een kettle van Outdoor Chef, prima ding voor het standaard supermarkt aanbod, en zelfs een low and slow is mogelijk, maar vereist toch nog flink wat vuurbeheersing.
Gevallen voor het design en de naam heb ik 2 jaar geleden een Boretti Barilo aangeschaft, hartstikke leuk ding met gietijzeren roosters en bakplaat, maar met het deksel gesloten dooft je vuur snel terwijl de luchtgaten open staan. Uiteindelijk opgelost door een latje tussen het deksel te leggen, maar verre van ideaal. Ding is trouwens fantastisch voor heet afgrillen van steaks, want hot and fast gaat prima.
Pas geleden een uitnodiging gekregen voor een BBQ workshop, en daar voor het eerst gewerkt met een kamado. De gehele sessie hebben we de heerlijkste gerechten gemaakt met werkelijk minimale effort. Pas bij thuiskomst is het mij opgevallen dat ik, afgezien van wat minimale luchtregeling, de hele sessie niet heb hoeven omkijken naar mijn vuur. Dat was een echt eureka moment en voor het eerst was ik meer tijd bezig met het maken van de (bij) gerechten in plaats van het blikken beest onder controle te houden.
Dit heeft mij dus doen besluiten om tóch BBQ no. 3 in <6 jaar tijd aan te schaffen. Hierbij is mijn keuze uiteindelijk op de Monolith Classic Pro 2.0 gevallen. Ik denk dat dit een prima prijs/kwaliteit verhouding heeft als je ziet wat er standaard wordt meegeleverd, en heeft slecht drie nachtjes op de bank gekost
Verder hou ik mij bezig met het brouwen van bier, het maken van (gefermenteerde) hot sauce en verder kook ik graag van alles en nog wat, zolang het maar niet het standaard AGV’tje is. Dit laatste zal wel veranderen als ik eenmaal de kamado in gebruik ga nemen, dan wordt het een AGV’tje met een grillstreepje
Ik lees graag jullie verhalen en zal hier vast en zeker heel veel mooie tips en recepten gaan vinden. Na wat eerste keren het gevoel vinden zal mijn eerste project een Winter BBQ gaan worden. Hier heeft mijn vrouw het al vaker over gehad, gelijk ook de reden dat ik maar drie nachtjes op de bank hoefde, stiekem vind ze het wel leuk.
Vriendelijke BBQ groet,
Wildor
Mijn naam is William Dorrepaal en ik kom uit Arnhem. Ik gebruik vaak Wildor als forumnaam, dus dan weten jullie waar dit vandaan komt

Ik ben best wel een enthousiaste BBQ’er maar wil toch graag meer doen met wat minder effort.
Tot op heden had ik een kettle van Outdoor Chef, prima ding voor het standaard supermarkt aanbod, en zelfs een low and slow is mogelijk, maar vereist toch nog flink wat vuurbeheersing.
Gevallen voor het design en de naam heb ik 2 jaar geleden een Boretti Barilo aangeschaft, hartstikke leuk ding met gietijzeren roosters en bakplaat, maar met het deksel gesloten dooft je vuur snel terwijl de luchtgaten open staan. Uiteindelijk opgelost door een latje tussen het deksel te leggen, maar verre van ideaal. Ding is trouwens fantastisch voor heet afgrillen van steaks, want hot and fast gaat prima.
Pas geleden een uitnodiging gekregen voor een BBQ workshop, en daar voor het eerst gewerkt met een kamado. De gehele sessie hebben we de heerlijkste gerechten gemaakt met werkelijk minimale effort. Pas bij thuiskomst is het mij opgevallen dat ik, afgezien van wat minimale luchtregeling, de hele sessie niet heb hoeven omkijken naar mijn vuur. Dat was een echt eureka moment en voor het eerst was ik meer tijd bezig met het maken van de (bij) gerechten in plaats van het blikken beest onder controle te houden.
Dit heeft mij dus doen besluiten om tóch BBQ no. 3 in <6 jaar tijd aan te schaffen. Hierbij is mijn keuze uiteindelijk op de Monolith Classic Pro 2.0 gevallen. Ik denk dat dit een prima prijs/kwaliteit verhouding heeft als je ziet wat er standaard wordt meegeleverd, en heeft slecht drie nachtjes op de bank gekost

Verder hou ik mij bezig met het brouwen van bier, het maken van (gefermenteerde) hot sauce en verder kook ik graag van alles en nog wat, zolang het maar niet het standaard AGV’tje is. Dit laatste zal wel veranderen als ik eenmaal de kamado in gebruik ga nemen, dan wordt het een AGV’tje met een grillstreepje

Ik lees graag jullie verhalen en zal hier vast en zeker heel veel mooie tips en recepten gaan vinden. Na wat eerste keren het gevoel vinden zal mijn eerste project een Winter BBQ gaan worden. Hier heeft mijn vrouw het al vaker over gehad, gelijk ook de reden dat ik maar drie nachtjes op de bank hoefde, stiekem vind ze het wel leuk.
Vriendelijke BBQ groet,
Wildor