BasBQ
Beef en Steak

Wilde Ganzenborst

 
 

joker

Stoker
Berichten
310
Hoi weet iemand een lekker recept voor ganzenborst, het is een Canadese gans. Ik dacht zelf aan Allbrine. Of hebben jullie andere ideeen? En hoe maak je het dan klaar? Temperatuur welk soort rookhout enz...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
joker zei:
Hoi weet iemand een lekker recept voor ganzenborst, het is een Canadese gans. Ik dacht zelf aan Allbrine. Of hebben jullie andere ideeen? En hoe maak je het dan klaar? Temperatuur welk soort rookhout enz...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

kijk hier eens voor inspiratie:
https://www.clm.nl/uploads/pdf/656-Ganzenbord_recepten_voor_wilde_gans-web.pdf
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=7746.msg142274#msg142274
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=646.msg7074#msg7074
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16918.msg269332#msg269332

als er hagel in zit en het vlees is niet mooi, gooi ik het in de confit.
je kunt het ook bakken als biefstuk, niet laten doorslaan dat doet het vlees geen goed.
 
Marieken zei:
joker zei:
Hoi weet iemand een lekker recept voor ganzenborst, het is een Canadese gans. Ik dacht zelf aan Allbrine. Of hebben jullie andere ideeen? En hoe maak je het dan klaar? Temperatuur welk soort rookhout enz...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

kijk hier eens voor inspiratie:
https://www.clm.nl/uploads/pdf/656-Ganzenbord_recepten_voor_wilde_gans-web.pdf
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=7746.msg142274#msg142274
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=646.msg7074#msg7074
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16918.msg269332#msg269332

als er hagel in zit en het vlees is niet mooi, gooi ik het in de confit.
je kunt het ook bakken als biefstuk, niet laten doorslaan dat doet het vlees geen goed.
Nog bedankt Marieken. Ik had een ganzenborst behandeld met Allbrine en de andere met peper en zout. Indirect op the bastard tot 55 graden, en daarna afgegrild. Het zag er mooi uit maar waren ontzettend vies.
 
joker zei:
Marieken zei:
joker zei:
Hoi weet iemand een lekker recept voor ganzenborst, het is een Canadese gans. Ik dacht zelf aan Allbrine. Of hebben jullie andere ideeen? En hoe maak je het dan klaar? Temperatuur welk soort rookhout enz...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

kijk hier eens voor inspiratie:
https://www.clm.nl/uploads/pdf/656-Ganzenbord_recepten_voor_wilde_gans-web.pdf
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=7746.msg142274#msg142274
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=646.msg7074#msg7074
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16918.msg269332#msg269332

als er hagel in zit en het vlees is niet mooi, gooi ik het in de confit.
je kunt het ook bakken als biefstuk, niet laten doorslaan dat doet het vlees geen goed.
Nog bedankt Marieken. Ik had een ganzenborst behandeld met Allbrine en de andere met peper en zout. Indirect op the bastard tot 55 graden, en daarna afgegrild. Het zag er mooi uit maar waren ontzettend vies.

Vies???  :-/
Wat jammer! Wat was er niet lekker aan dan, tranig van smaak?
 
Marieken zei:
joker zei:
Marieken zei:
joker zei:
Hoi weet iemand een lekker recept voor ganzenborst, het is een Canadese gans. Ik dacht zelf aan Allbrine. Of hebben jullie andere ideeen? En hoe maak je het dan klaar? Temperatuur welk soort rookhout enz...


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

kijk hier eens voor inspiratie:
https://www.clm.nl/uploads/pdf/656-Ganzenbord_recepten_voor_wilde_gans-web.pdf
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=7746.msg142274#msg142274
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=646.msg7074#msg7074
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16918.msg269332#msg269332

als er hagel in zit en het vlees is niet mooi, gooi ik het in de confit.
je kunt het ook bakken als biefstuk, niet laten doorslaan dat doet het vlees geen goed.
Nog bedankt Marieken. Ik had een ganzenborst behandeld met Allbrine en de andere met peper en zout. Indirect op the bastard tot 55 graden, en daarna afgegrild. Het zag er mooi uit maar waren ontzettend vies.

Vies???  :-/
Wat jammer! Wat was er niet lekker aan dan, tranig van smaak?
Zeker jammer. Kan het niet goed uitleggen, maar het was echt goor.
Heb nu 2 ganzenborsten aan een bbq vriend gegeven, eens kijken of hij het wel lekker kan klaarmaken. Of het ligt misschien aan de gans dat zou ook kunnen.
 
Indirect tot 55 graden en dan nog afgrillen. Dan gaat de kern temperatuur al gauw richting 60-65 graden.
Bij eendenborst hou ik maximaal 50-52 graden aan. Liever iets lager.
Heb er wel eens een over de 55 graden gehad en die was ook niet te eten.
Misschien moet je het daar in Zoeken. Dat je kern temperatuur te hoog was.
 
ik weet het niet, ik heb ze ook wel eens op 55-60 graden en dat was prima. maar inderdaad hou ik nu eerder 55 graden als eindtemp aan (dus iets eerder er af). bij 60 graden is je vlees nog medium, niet well done, toch?
 
Dat zal ik proberen de volgende keer, vlees was wel mooi rose vanbinnen. Als ik weer gans heb laat ik het hier weten.
 
joker zei:
Dat zal ik proberen de volgende keer, vlees was wel mooi rose vanbinnen. Als ik weer gans heb laat ik het hier weten.

Dat ros? had ik ook, maar het smaakte erg droog.
Vezel achtig.

Lijkt mij een gevalletje kern temperatuur te hoog
 
Terug
Bovenaan Onderaan