- Berichten
- 1.147
Goedenavond,
Na bij een slager een onsje ham gehaald te hebben (en grillworst kaas... die nog warm was

en droge worst, dat was het meneer? Jjjneeeee, en borrelworst, klaar, anders nog iets nnnnjaaaa, doe maar dat stuk zeeuws spek... anders nog iets?)
Thuis gekomen zeeuws spek in dunne plakjes gesneden, oe.wat lekker.
Dus dat kan Tinus zelf ook, volgende dag slager... kilo buikspek zonder zwoerd en spullen gekocht van Noskos zeeuws spek recept.
Gisteren in de marinade en vanmiddag de WGA aangezet.
Stuk beukenrookhout en probes erin.
WGA aangemaakt, dikke Snake cocosbriketten (2naast elkaar en 1 erop) 4 goedkope aanmaakblokjes eronder en binnen een half uur een mooi gloeiend hoopje.
Temperatuur op het rooster was constant tussen de 105 en 115 graden, helemaal mooi dus.
Na een goed anderhalf uur waren de 1e 2 stukjes klaar en het afkoelen kon beginnen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Smaak was prima, morgen weer proberen na een nachtje in de koelkast. (Nog maar 1 nachtje slapen)
Al met al weer een leuk WGA avontuur.
Fijne avond allemaal.
Na bij een slager een onsje ham gehaald te hebben (en grillworst kaas... die nog warm was



Thuis gekomen zeeuws spek in dunne plakjes gesneden, oe.wat lekker.
Dus dat kan Tinus zelf ook, volgende dag slager... kilo buikspek zonder zwoerd en spullen gekocht van Noskos zeeuws spek recept.
Gisteren in de marinade en vanmiddag de WGA aangezet.
Stuk beukenrookhout en probes erin.


WGA aangemaakt, dikke Snake cocosbriketten (2naast elkaar en 1 erop) 4 goedkope aanmaakblokjes eronder en binnen een half uur een mooi gloeiend hoopje.
Temperatuur op het rooster was constant tussen de 105 en 115 graden, helemaal mooi dus.
Na een goed anderhalf uur waren de 1e 2 stukjes klaar en het afkoelen kon beginnen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk



Smaak was prima, morgen weer proberen na een nachtje in de koelkast. (Nog maar 1 nachtje slapen)
Al met al weer een leuk WGA avontuur.
Fijne avond allemaal.
Laatst bewerkt: