Beef en Steak

WGA Gas de moeite waard?

Mag je überhaupt wel op gas als houtskool niet mag? Vaak is dan alleen electrisch toegestaan.........
Niet dat je dadelijk met een gasbbq blijft zitten 😉
 
Mag je überhaupt wel op gas als houtskool niet mag? Vaak is dan alleen electrisch toegestaan.........
Niet dat je dadelijk met een gasbbq blijft zitten 😉
Gas is dan altijd wel toegestaan.
Je hoort het ook veel in Zuid-Frankrijk. De gedachte gang is dan dat het gevaar voor brand is groter bij hete kolen dan bij gas..
Want: gas kan direct uit en daarmee weg zijn, en houtskool niet.
Ook wordt houtskool sneller alleen gelaten.

Ik zou gewoon een mooie Ooni (op gas) uitkiezen en alles daarin maken Rene!
Je kan er veel meer in maken dan alleen pizza's :), al heb je dan wel een goed excuus om vaak pizza te eten....
 
Gas is dan altijd wel toegestaan.
Je hoort het ook veel in Zuid-Frankrijk. De gedachte gang is dan dat het gevaar voor brand is groter bij hete kolen dan bij gas..
Want: gas kan direct uit en daarmee weg zijn, en houtskool niet.
Ook wordt houtskool sneller alleen gelaten.

Ik zou gewoon een mooie Ooni (op gas) uitkiezen en alles daarin maken Rene!
Je kan er veel meer in maken dan alleen pizza's :), al heb je dan wel een goed excuus om vaak pizza te eten....
Oef @Barbeknoei ! Daar liet je me ff schrikken 😅

dat is ook nog een idee @SandyMan ! Maar dan zit ik weer over m’n budget 😂 Wil nog zoveel dingen en dit is eigenlijk een ongunstige bijkomstigheid. Denk dat ik wel voor de WGA op gas ga. Vlamverdeler erbij, kom ik al een heel eind!
 
Ik heb ook wel eens naar een WGA op gas gekeken, en dat eigenlijk alleen omdat er op de flat niet met kolen gewerkt mocht worden ( wel met gas, wat ik door ontploffingsgevaar door ondeskundigheid eigenlijk veel linker vind ) ..
Vond het een dure oplossing voor dat moment, en ben ook benieuwd naar wat je gaat doen.
Succes met kiezen!
 
Ik heb ook wel eens naar een WGA op gas gekeken, en dat eigenlijk alleen omdat er op de flat niet met kolen gewerkt mocht worden ( wel met gas, wat ik door ontploffingsgevaar door ondeskundigheid eigenlijk veel linker vind ) ..
Vond het een dure oplossing voor dat moment, en ben ook benieuwd naar wat je gaat doen.
Succes met kiezen!
Snap ik heel goed! En blijft raar, gas “veiliger” dan houtskool.

Ik ben ook benieuwd! Houd je op de hoogte wat het geworden is 😉
 
Waar zat je? 😍 en nog gebbqt? 😉
Montecatini Terme als uitvalsbasis.
Helaas niet gebbqt, maar iedere dag minstens 1x uit eten vind ik absoluut geen straf 😉.
Ik hou niet van camperen en had dit jaar een hotel.
 
Montecatini Terme als uitvalsbasis.
Helaas niet gebbqt, maar iedere dag minstens 1x uit eten vind ik absoluut geen straf 😉.
Ik hou niet van camperen en had dit jaar een hotel.
Dat is zeker geen straf! Ah! Ik ga Norcenni Girasole, camping uurtje ten oosten van waar jij zat. Nog dikke tips? 😌
 
Dat is zeker geen straf! Ah! Ik ga Norcenni Girasole, camping uurtje ten oosten van waar jij zat. Nog dikke tips? 😌
Figline Val d`Arno? Het is even geleden dat ik daar geweest ben maar toen ( ) zat er op de camping een restaurant waar ze boven open vuur de heerlijkste gerechten bereidden......Vlees, groenten super! Geroosterde artisjokken ....man man man

En als je naar Florence gaat Neem de trein ;)
 
Dat is zeker geen straf! Ah! Ik ga Norcenni Girasole, camping uurtje ten oosten van waar jij zat. Nog dikke tips? 😌
Aangezien ik vorig jaar boven Montevarchi (letterlijk de berg omhoog) zat, ken ik die omgeving wel.
Ligt vooral aan het reisgezelschap... Ik ben een cultuurbarbaar en vind die oude steden vooral prachtig om de oude gebouwen.

Wij vonden Castello Di Albola mooi om te bezoeken 🍇🍷, wel echt toeristisch en aan de prijs.
Siena is ook erg mooi om een dagje te bezoeken! Uiteraard Florance ook, idd met de trein. Maar vooral genieten van het weer en het goede eten.
De eerste avond aten wij destijds bij Osteria de L'Acquolina, heerlijk uitkijkend over de olijfbomen en wijngaarden....
Maar wellicht wat ver, en er zijn vast meer dergelijke restaurants daar!
 
En we mogen zo langzamerhand wel weer een beetje richting de gas WGA in dit topic 😉
 
Figline Val d`Arno? Het is even geleden dat ik daar geweest ben maar toen ( ) zat er op de camping een restaurant waar ze boven open vuur de heerlijkste gerechten bereidden......Vlees, groenten super! Geroosterde artisjokken ....man man man

En als je naar Florence gaat Neem de trein ;)
Aangezien ik vorig jaar boven Montevarchi (letterlijk de berg omhoog) zat, ken ik die omgeving wel.
Ligt vooral aan het reisgezelschap... Ik ben een cultuurbarbaar en vind die oude steden vooral prachtig om de oude gebouwen.

Wij vonden Castello Di Albola mooi om te bezoeken 🍇🍷, wel echt toeristisch en aan de prijs.
Siena is ook erg mooi om een dagje te bezoeken! Uiteraard Florance ook, idd met de trein. Maar vooral genieten van het weer en het goede eten.
De eerste avond aten wij destijds bij Osteria de L'Acquolina, heerlijk uitkijkend over de olijfbomen en wijngaarden....
Maar wellicht wat ver, en er zijn vast meer dergelijke restaurants daar!
Thanks! Ik gooi het in de groep 😃 Wellicht daar wat inspiratie op doen voor toekomstige bbq probeersels 😍

Excuus @noskos, we dwalen af 😬

Bod gedaan op een WGA gas op MP. Als dat niet lukt, wacht ik tot midden augustus, zoals @rsoeteman aangaf. 😉
 
Snap ik heel goed! En blijft raar, gas “veiliger” dan houtskool.

Ik ben ook benieuwd! Houd je op de hoogte wat het geworden is 😉
Gas is veiliger omdat je het ruikt als het ontsnapt en bij houtskool, zie ander topic, kan het van mindere kwaliteit zijn en ketteren en rondvliegen. Dan heb maar een klein sinteltje nodig om droog gras te ontsteken.
Daarnaast zal de onderkant van de Q bij kolen aan de onderkant warmer worden dan bij gas. En de WGA staat niet hoog
 
Gas is veiliger omdat je het ruikt als het ontsnapt en bij houtskool, zie ander topic, kan het van mindere kwaliteit zijn en ketteren en rondvliegen. Dan heb maar een klein sinteltje nodig om droog gras te ontsteken.
Daarnaast zal de onderkant van de Q bij kolen aan de onderkant warmer worden dan bij gas. En de WGA staat niet hoog
Goed punt. Echter het ontploffingsgevaar van zo’n busje vind ik een dingetje. As je kijkt hoelang sommige mensen die busjes niet gebruiken of verkeerd opbergen.. Bah, troep 😅 Valt voor beide iig zeker wat te zeggen.
 
Goed punt. Echter het ontploffingsgevaar van zo’n busje vind ik een dingetje. As je kijkt hoelang sommige mensen die busjes niet gebruiken of verkeerd opbergen.. Bah, troep 😅 Valt voor beide iig zeker wat te zeggen.
Daarom ook die dikke boeken met gebruiksaanwijzingen, die niemand leest 🤣🤣🤣
 
Gas is veiliger omdat je het ruikt als het ontsnapt en bij houtskool, zie ander topic, kan het van mindere kwaliteit zijn en ketteren en rondvliegen. Dan heb maar een klein sinteltje nodig om droog gras te ontsteken.
Daarnaast zal de onderkant van de Q bij kolen aan de onderkant warmer worden dan bij gas. En de WGA staat niet hoog
Bij ons op de flat waar we woonden had een buurman - gelukkig in de flat tegenover ons - een gas bbq staan, daaronder 3! gasflessen, 1 leeg 1 aangesloten en 1 vol, met een gasslang van 10! jaar oud, toen ik hem er op wees dat je zoiets periodiek moest vervangen mompelde hij iets als "dat is flessentrekkerij, ze willen alleen maar verdienen aan je :rolleyes: "
Het zal niet vreemd overkomen dat we daar niet langs gingen als de bbq aan ging ? ;)

Met het verhaal over de warmte aan de onderkant en droog gras kan ik je alleen maar gelijk geven, maar op een stevige tafel heb je daar naar mijn idee ook geen last van.
 
Zo dan! Toch voor WGA gas gegaan, daar ik er voor €90,- 1 op marktplaats heb kunnen halen. 1 keer gebruikt, ziet er nog als nieuw uit 😍

DD91D019-73D3-474E-A133-F3A86759BABD.jpeg


Komt snel reportage van het eerste gerecht 😍

Oh en flavour bar premium van Zifa is onderweg 😊
 
Mooie aanwinst! Daar ga je veel plezier aan beleven.
 
Terug
Bovenaan Onderaan