Je neemt je eigen mening erg naar waarheid aan. En je gooit een hele groep die Quebrancho wel (naar tevredenheid) gebruikt maar onder de mensen met slechte smaakpapillen. Niet nodig.
Rob, mooi dat jij quebrancho geweldig vindt en jammer dat jij je aangevallen voelt door Ewald.
Maar als je ooit zo’n slechte zak aantreft ben je echt in één keer genezen. Als ze deze houtskool maken in het regenseizoen gebruiken ze veel meer kerosine om het hout tot houtskool te maken, het vervelende is dat het soms niet geheel verbrandt en dat proef je helaas terug.
Vergelijk het met mensen die de bbq met behulp van spiritus aansteken, dat proef je ook terug in je vlees. Persoonlijk hoef ik dan niks van de bbq.
Zo heb je ook houtskool van Big Green Egg, dat bevat stukken hout die niet geheel tot houtskool zijn gevormd. Er zijn merken die deze brokken eruit halen en nogmaals laten pyroliseren zodat de houtskool geen smaak afgeeft. BGE doet deze controle niet en verkoopt haar houtskool als premium. Ik bepaal ik liever zelf welke rooksmaak aan mijn eten zit.
Er zijn echter vele duizenden mensen die weglopen met deze houtskool, en dat is prima, maar mocht er dan ook gebak van de bbq komen sla ik over.
Nu is dit een draadje van een beginner en over welke houtskool. Dan zou ik zelf zoveel mogelijk informatie willen. Positief maar ook negatief is dan beide belangrijk aangezien in het begin er van alles fout kan gaan bij het bereiden alleen al en laser dan ook nog eens een ongewenste smaak bij zit van je houtskool is dat zonde.
Net als dat ik een beginner aanraad om terughoudend te zijn met rookhout, niet iedereen vindt dat lekker.
Ewald heeft dus een welgemeend advies opgeschreven, daar mag je van vinden wat je wil, maar ooit komt de dag dat je begrijpt wat Ewald heeft opgeschreven.