Beef en Steak

weerbestendige kamado

Wat zijn zo wat de pro's en contra's van zo een weber kamado die niet van keramiek is? Qua prijs is hij in elk geval vergelijkbaar. Ik neem aan dat hij de temperatuur minder lang/gemakkelijk vast houdt of vergis ik me daarin? En heeft dat dezelfde functionaliteit qua gerechten die je kunt bereiden? Ik weet niet hoe het met het gewicht zit maar ziet er wel wat mobieler uit dus zou ik nog kunnen overwegen om binnen te rollen in m'n tuinberging lijkt me.

Ik had wel eerder keramiek in m'n hoofd maar ik wel alles wel eens bekijken voor ik wat koop.
Qua temperatuur vasthouden zou hij vergelijkbaar zijn. Verschil is wel dat een metalen bbq toch echt wel een stuk heter wordt aan de buitenkant, dus uitkijken met kinderen/huisdieren. Zo'n keramieke bbq wordt ook wel warm, maar niet "auw ik zit vastgesmolten" warm.
Voordelen van de summit zijn in ieder geval:
- gigantisch rooster oppervlakte
- lichter van gewicht

Is vast nog wel meer voor te zeggen. Ik heb hem toendertijd ook als optie overwogen en in het echt bekeken. Uiteindelijk toch voor een keramieke bbq gegaan omdat dat me gewoonweg meer aansprak.
 
Qua temperatuur vasthouden zou hij vergelijkbaar zijn. Verschil is wel dat een metalen bbq toch echt wel een stuk heter wordt aan de buitenkant, dus uitkijken met kinderen/huisdieren. Zo'n keramieke bbq wordt ook wel warm, maar niet "auw ik zit vastgesmolten" warm.
Voordelen van de summit zijn in ieder geval:
- gigantisch rooster oppervlakte
- lichter van gewicht

Is vast nog wel meer voor te zeggen. Ik heb hem toendertijd ook als optie overwogen en in het echt bekeken. Uiteindelijk toch voor een keramieke bbq gegaan omdat dat me gewoonweg meer aansprak.
Hier een ( zeer) tevreden Weber Summit gebruiker. Wel de "simpele versie = zonder tafel en gasaansteker".

Omdat de BBQ bij mij ook door anderen wordt gebruikt en ik bij aanschaf nog niet helemaal overtuigd was van mijn eigen fanatisme waren mijn afwegingen in 2020:
- Veel grill oppervlak per euro. Prijs was toen ca € 900,-
- "onbreekbaar" geen gescheurde domes enz. Bij wat minder voorzichtig gebruik.
- Weber garantie.


Als ik dit toen in een keramieke kamado had gezocht "moest' ik voor een A merk gaan en was mijn aanschaf prijs veel hoger geweest.

Belangrijkste tips die ik hier vaak hoor en volledig onderschrijf:
- Ga kijken en voelen....
- Als je keramiek in je hoofd heb koop dan een keramieke kamado.
- Beter iets meer uitgeven en tevreden dan een aanzienlijk bedrag en (net) niet tevreden.

NB: Hoewel de summit lichter is dan een vergelijkbare keramieke tegenhanger zet je hem niet zomaar even in de schuur......
Hij past nl niet door de meeste deuren :LOL:

Succes met je keuze.
 
Hier een ( zeer) tevreden Weber Summit gebruiker. Wel de "simpele versie = zonder tafel en gasaansteker".

Omdat de BBQ bij mij ook door anderen wordt gebruikt en ik bij aanschaf nog niet helemaal overtuigd was van mijn eigen fanatisme waren mijn afwegingen in 2020:
- Veel grill oppervlak per euro. Prijs was toen ca € 900,-
- "onbreekbaar" geen gescheurde domes enz. Bij wat minder voorzichtig gebruik.
- Weber garantie.


Als ik dit toen in een keramieke kamado had gezocht "moest' ik voor een A merk gaan en was mijn aanschaf prijs veel hoger geweest.

Belangrijkste tips die ik hier vaak hoor en volledig onderschrijf:
- Ga kijken en voelen....
- Als je keramiek in je hoofd heb koop dan een keramieke kamado.
- Beter iets meer uitgeven en tevreden dan een aanzienlijk bedrag en (net) niet tevreden.

NB: Hoewel de summit lichter is dan een vergelijkbare keramieke tegenhanger zet je hem niet zomaar even in de schuur......
Hij past nl niet door de meeste deuren :LOL:

Succes met je keuze.
Wat noem je veel hoger? Mijn KJ Classic 1 was in 2020 €999. Valt dan nog wel mee, maar wss heb je nu wel wat meer oppervlak.

Ieder koopt waar hij zin in heeft. Ik heb de smaak te pakken van de keramische kamado's en ben tevreden met de KJC en de KJJ.
 
Wat noem je veel hoger? Mijn KJ Classic 1 was in 2020 €999. Valt dan nog wel mee, maar wss heb je nu wel wat meer oppervlak.

Ieder koopt waar hij zin in heeft. Ik heb de smaak te pakken van de keramische kamado's en ben tevreden met de KJC en de KJJ.
Ik had juist "enige keramiek angst" en idd behoorlijk meer grill oppervlak voor minder geld.

Zoals ik al zei: heb je keramiek in het hoofd koop dan vooral keramiek :)
 
Niet eens , maar goed ieder zijn mening.
Er is een verschil met het 'vinden' of wat anderen beschouwen.
Zo zijn er mensen die met een Citroën rijden en dat uiterst Premium vinden, maar desondanks dat goede wagens zijn, worden zij niet als 'Premium' beschouwd in de autowereld.

Zo ook een beetje bij de Kamado's. BGE, Kamado Joe en Primo worden als A-merken beschouwd in de BBQ wereld. Dat neemt niet weg dat andere merken daarom slechter zijn, maar zij hebben het etiket destijds gekregen. Meer moet je daar niet achter zoeken.

Wat voor mij voornaam is, is vooral ondersteuning en garantie. Ik heb bij mijn KJ al 2 x de firebox kapot gehad en krijg telkens een nieuwe binnen de week. Had ik destijds een Outr gekocht met 2 jaar garantie en had dat aan de hand, dan was ik nu telkens een firebox aan het betalen en zou ik uiteindelijk duurder zijn uitgekomen als die KJC.
 
Ik had juist "enige keramiek angst" en idd behoorlijk meer grill oppervlak voor minder geld.

Zoals ik al zei: heb je keramiek in het hoofd koop dan vooral keramiek :)
Ik zelf wist nog niet dat er andere alternatieven waren en dus direct keramiek. Anders had ik mss andere mogelijkheden bekeken.
 
Ik zelf wist nog niet dat er andere alternatieven waren en dus direct keramiek. Anders had ik mss andere mogelijkheden bekeken.
Ik schat in dat ik net een paar maanden later voor de aanschaf ging.
Zat ook nog een aanzienlijke levertijd op.

Maar nu je tevreden bent kijk je nog terug naar de uitgave? Denk het niet toch?
 
Er is een verschil met het 'vinden' of wat anderen beschouwen.
Zo zijn er mensen die met een Citroën rijden en dat uiterst Premium vinden, maar desondanks dat goede wagens zijn, worden zij niet als 'Premium' beschouwd in de autowereld.

Zo ook een beetje bij de Kamado's. BGE, Kamado Joe en Primo worden als A-merken beschouwd in de BBQ wereld. Dat neemt niet weg dat andere merken daarom slechter zijn, maar zij hebben het etiket destijds gekregen. Meer moet je daar niet achter zoeken.

Wat voor mij voornaam is, is vooral ondersteuning en garantie. Ik heb bij mijn KJ al 2 x de firebox kapot gehad en krijg telkens een nieuwe binnen de week. Had ik destijds een Outr gekocht met 2 jaar garantie en had dat aan de hand, dan was ik nu telkens een firebox aan het betalen en zou ik uiteindelijk duurder zijn uitgekomen als die KJC.
Tijden veranderen, zo is het nu eenmaal .
Er zijn nu gewoon meer spelers in het veld dan vroeger.
Er zijn mensen die het moeilijk vinden om met de tijd mee te gaan .🤣🤣
 
Ik heb inmiddels zo’n twee jaar een grill guru large in bezit. Naar volle tevredenheid. Destijds wilde ik niet de hoofdprijs betalen omdat ik niet zeker wist of het genoeg gebruikt zou worden om de prijs te verantwoorden. De firebox is twee keer gebroken, en beide keren zeer snel en vriendelijk geholpen en een nieuwe ontvangen.
Vergeleken bij de a merken is dit een prima optie voor een stuk minder geld. In mijn ogen dan.

‘T ding staat altijd buiten, zonder hoes. Geen centje pijn.

Veel accessoires voor de Kamados zijn wel te krijgen van merkloze of b merken. Een devide and conquer rack moet de juiste diameter hebben, een gietijzeren rooster idem. Enzovoort.
Dat komt vast wel goed, wat je ook kiest.
Succes!
 
En er zijn mensen die hopen/denken dat hun Dacia premium is en ik laat ze in hun overtuiging maar ik weet beter...
Vreemde vergelijking🫥.
Je hebt zelf ook een Dacia dus 🤣
Maar ik vind het prima 🫡.
 
Braakmiddel🤮
 
Ik schat in dat ik net een paar maanden later voor de aanschaf ging.
Zat ook nog een aanzienlijke levertijd op.

Maar nu je tevreden bent kijk je nog terug naar de uitgave? Denk het niet toch?
Had ik geweten wat ik nu weet, had ik de classic 2 genomen ipv de classic 1
 
Snap ik volledig.
Deze week viel mijn deksel van de kJ C1 dicht zonder specifieke reden.
Resultaat, halve maan in 2 :mad:
Dat heb ik nog niet voor gehad, maar het is idd wel altijd opletten. Halve maan is bij mij wel al gesneuveld bij het uitnemen en van te hoog los laten op mijn klinkers.

Afgelopen Black Friday had ik toch bijna toegehapt voor de Classic 2 omdat die toen maar een fractie meer kostte dan de Classic 1 toen ik deze kocht. Maar dan zat ik weer met de verkoop van de Junior of Classic 1. Luxe problemen :ROFLMAO: Een vriend van mij heeft hem toen wel gekocht. Dus wie weet volgende Black Friday.
 
Dat heb ik nog niet voor gehad, maar het is idd wel altijd opletten. Halve maan is bij mij wel al gesneuveld bij het uitnemen en van te hoog los laten op mijn klinkers.

Afgelopen Black Friday had ik toch bijna toegehapt voor de Classic 2 omdat die toen maar een fractie meer kostte dan de Classic 1 toen ik deze kocht. Maar dan zat ik weer met de verkoop van de Junior of Classic 1. Luxe problemen :ROFLMAO: Een vriend van mij heeft hem toen wel gekocht. Dus wie weet volgende Black Friday.
Ik zie het probleem niet helemaal? hoogstens wat minder ruimte in de tuin? :ROFLMAO:
 
Ik zie het probleem niet helemaal? hoogstens wat minder ruimte in de tuin? :ROFLMAO:

En die tuin is al te klein en binnenkort nog een stukje kleiner omwille een onteigening :(
:ROFLMAO:

Er is wel plaats genoeg, maar heb momenteel 4 BBQ's, maar komt meestal wel toe met 3 tegelijk. Dus die 5de is niet nodig :ROFLMAO:
 
Dat de Weber Summit weersbestendig is kan ik beamen. Tis een mooi beest hoor. Snel op temperatuur, stabiel maar ook snel kunnen schakelen tussen temperaturen. En het ei is dubbelwandig dus zo heet wordt ie niet. Geen idee of Weber er inmiddels wél een hoes voor maakt maar anders kan je die van een ander merk wel vinden.

De Grill Guru kan ik ook aanraden maar ik werk bij een bedrijf dat ze verkoopt dus dat is wc-eend. Wel zou ik de handvatten in de bootlak zetten en de tafels in de winter binnen in een kast leggen. Dan blijven ze mooier.

Als je een Grill Guru wil bekijken kan je dat qua aanrijden bij Hornbach in Breda of Best doen.
 
Dat de Weber Summit weersbestendig is kan ik beamen. Tis een mooi beest hoor. Snel op temperatuur, stabiel maar ook snel kunnen schakelen tussen temperaturen. En het ei is dubbelwandig dus zo heet wordt ie niet. Geen idee of Weber er inmiddels wél een hoes voor maakt maar anders kan je die van een ander merk wel vinden.

De Grill Guru kan ik ook aanraden maar ik werk bij een bedrijf dat ze verkoopt dus dat is wc-eend. Wel zou ik de handvatten in de bootlak zetten en de tafels in de winter binnen in een kast leggen. Dan blijven ze mooier.

Als je een Grill Guru wil bekijken kan je dat qua aanrijden bij Hornbach in Breda of Best doen.
Ah ja dat is ook nog een goeie inderdaad. Doordat het metaal is kan je over t algemeen sneller schakelen met temperatuur instellingen toch? Dat kan zeker wel een voordeel zijn
 
Er is een Hoes voor de Summit die kreeg ik als er gratis bij maar ik heb in plaats daarvan een wok genomen.
Bij mij staat hij onder een overkapping. En los van alle discussies is een plek om droog onder te bbq-en altijd de moeite waard.

Mocht ik ooit nog voor keramiek gaan dan denk ik toch voor een BGE, Primo of KJ.
Uiteindelijk hangt dat ook weer af van hoe we in de "slappe was" zitten.
Voor nu gewoon tevreden.
 
Ik heb net de IQ 22'' gekocht. Goedkoper als een Joe en toch topkwaliteit met levenslang garantie. Bijkomend voordeel is dat alle denkbare accessoires ( ook afdekhoes) er bij zitten. Bij mij staat ie ook het hele jaar door buiten nl.
Nog niet veel over gehoord, online ook niet veel over te vinden. Is het nog redelijk nieuw? Zijn er al zwakke punten ontdekt (zoals bij KJ de topvent, bastard kan wat lekken )
 
Wat zijn zo wat de pro's en contra's van zo een weber kamado die niet van keramiek is? Qua prijs is hij in elk geval vergelijkbaar. Ik neem aan dat hij de temperatuur minder lang/gemakkelijk vast houdt of vergis ik me daarin? En heeft dat dezelfde functionaliteit qua gerechten die je kunt bereiden? Ik weet niet hoe het met het gewicht zit maar ziet er wel wat mobieler uit dus zou ik nog kunnen overwegen om binnen te rollen in m'n tuinberging lijkt me.

Ik had wel eerder keramiek in m'n hoofd maar ik wel alles wel eens bekijken voor ik wat koop.
Functioneel en voor het bereiden van gerechten kan je alles al met een standaard weber kettle.
Voordat de Kamado zo populair werd Was weber de maatstaf, ook op wedstrijden.
Om de vergelijking met auto's te maken : volkswagen of Mercedes. Beide goed maar toch verschillend.

Ikzelf heb o.a. een weber ketel en een Smokey mountain, beide geëmailleerd plaatstaal en er Is niets wat ik niet maken kan. En ze gaan maar niet kapot dus geen reden om iets nieuws aan te schaffen.

Maar volg vooral je hart en je portemonnee. Laat je niet gek maken.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan