- Berichten
- 1.147
We gaan naar de Ardennen, de frisse lucht is even wennen... lalala
Maar daar brengen we natuurlijk verandering in

1 keer per jaar een mannenweekend, meestal was het Berlijn/Hamburg/Dusseldorf of iets in die geest.
Dit keer werd het Ardennen, door de Corona perikelen maar gekozen voor een hutje op de hei (lees:huisje in de bossen) boodschappen meegenomen uit NL geen geklier daar dus met mondkapjes of welk gehannes dan ook.
Dus, met echte BBQers opstap (NOT) mijn voorstel om entrecote te kopen en Cavemanstyle klaar te maken, werd met een 'neuh ik ben niet zo'n BBQ man...' ontvangen.
Dan maar 3 kilo gehakt mee en BBQ worstjes.
Om mezelf een plezier te doen, picanha gehaald bij de slager
En toen Tinus? Vertel verder, we hangen aan je lippen.
OK,
1e dag kwamen we aan rond 17.00
WGA opgestart en heeeel druk mee geweest, kon de rest de auto uitladen..
WGA Cocos briketten 1/3 van de WGA gevuld, overige ruimte met 2 alu bakjes en heet water.
Paprika/ui/champignons klein gesneden en in skiletje gedaan, beetje peper en zout erop en olie (begin fan te worden van zo'n prutje op de burger) en op de WGA , met hamburgers gemaakt van half om half en 2 eetlepels peper en zout plus sweet en Spicy bbqsaus en een ei.
1e kilo, 5man, reken maar uit, dikken burger jonguh.
Dik spek erbij op en now we wait.
Toen de burger klaar was, opgebouwd als:
.onderkant broodje
.burger met prutje en cheddar
.black Jack BBQ saus
.bovenkant broodje
Resultaat was zeer smakelijk voor een "snelle" burger, zo lust ik hem zeker vaker.
Ook nog karbonades in de peper en zout maar vergeten rubs mee te nemen, ook geen foto's van, smaakte wel OK, niet spannend, mijn BBQ vrienden vonden ze heerlijk maar die waren dit niet gewend, het was een makkelijk publiek
Bult spoelwater erbij en het was een geslaagde avond
Dag 2.
Ontbijt werd verzorgd door een van de vrienden die al moeite heeft met een ei bakken, bidden en hopen dat het wat werd, en verdraaid, was nog gelukt ook.
Beetje dit en beetje dat, tijd om de picanha klaar te maken.
Geen vet weggesneden, alleen ingesneden en vlies op de vleeskant weggehaald.
Grof zout erover en na een 3 kwartier was het tijd om de picanha te spanken.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Picanha op de WGA (weer 1/3 gevuld met briketten)
Eerst de vetkap een paar keer boven de hete kolen totdat die begon te vlammen, picanha er even af en er weer boven.
Daarna indirect gelegd en de thermometer erin, weer wachten... ach ja, spoelwater er maar weer bij en de vuurschaal aangestoken.
Picanha eraf gehaald bij 45 graden en direct gelegd, picanha was een beetje Dik dus de kerntemperatuur ging niet heel erg snel stijgen dus toch nog een tijdje indirect gelegd na het affakkelen tot die 53 was.
Weer 10 minuten wachten (aluminiumfolie vergeten...
)
Resultaat was super en werd op handen gedragen
Bedankt voor het lezen en ik hoop dat jullie minstens zo'n goed weekend hebben gehad.
Oja, de Ardennen zijn mooi, maar volgens mij is dat overbodige info.
.
Maar daar brengen we natuurlijk verandering in


1 keer per jaar een mannenweekend, meestal was het Berlijn/Hamburg/Dusseldorf of iets in die geest.
Dit keer werd het Ardennen, door de Corona perikelen maar gekozen voor een hutje op de hei (lees:huisje in de bossen) boodschappen meegenomen uit NL geen geklier daar dus met mondkapjes of welk gehannes dan ook.
Dus, met echte BBQers opstap (NOT) mijn voorstel om entrecote te kopen en Cavemanstyle klaar te maken, werd met een 'neuh ik ben niet zo'n BBQ man...' ontvangen.
Dan maar 3 kilo gehakt mee en BBQ worstjes.
Om mezelf een plezier te doen, picanha gehaald bij de slager

En toen Tinus? Vertel verder, we hangen aan je lippen.
OK,
1e dag kwamen we aan rond 17.00
WGA opgestart en heeeel druk mee geweest, kon de rest de auto uitladen..
WGA Cocos briketten 1/3 van de WGA gevuld, overige ruimte met 2 alu bakjes en heet water.
Paprika/ui/champignons klein gesneden en in skiletje gedaan, beetje peper en zout erop en olie (begin fan te worden van zo'n prutje op de burger) en op de WGA , met hamburgers gemaakt van half om half en 2 eetlepels peper en zout plus sweet en Spicy bbqsaus en een ei.
1e kilo, 5man, reken maar uit, dikken burger jonguh.
Dik spek erbij op en now we wait.
Toen de burger klaar was, opgebouwd als:
.onderkant broodje
.burger met prutje en cheddar
.black Jack BBQ saus
.bovenkant broodje




Resultaat was zeer smakelijk voor een "snelle" burger, zo lust ik hem zeker vaker.
Ook nog karbonades in de peper en zout maar vergeten rubs mee te nemen, ook geen foto's van, smaakte wel OK, niet spannend, mijn BBQ vrienden vonden ze heerlijk maar die waren dit niet gewend, het was een makkelijk publiek

Bult spoelwater erbij en het was een geslaagde avond
Dag 2.
Ontbijt werd verzorgd door een van de vrienden die al moeite heeft met een ei bakken, bidden en hopen dat het wat werd, en verdraaid, was nog gelukt ook.
Beetje dit en beetje dat, tijd om de picanha klaar te maken.
Geen vet weggesneden, alleen ingesneden en vlies op de vleeskant weggehaald.
Grof zout erover en na een 3 kwartier was het tijd om de picanha te spanken.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk


Picanha op de WGA (weer 1/3 gevuld met briketten)
Eerst de vetkap een paar keer boven de hete kolen totdat die begon te vlammen, picanha er even af en er weer boven.
Daarna indirect gelegd en de thermometer erin, weer wachten... ach ja, spoelwater er maar weer bij en de vuurschaal aangestoken.
Picanha eraf gehaald bij 45 graden en direct gelegd, picanha was een beetje Dik dus de kerntemperatuur ging niet heel erg snel stijgen dus toch nog een tijdje indirect gelegd na het affakkelen tot die 53 was.
Weer 10 minuten wachten (aluminiumfolie vergeten...

Resultaat was super en werd op handen gedragen

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat jullie minstens zo'n goed weekend hebben gehad.
Oja, de Ardennen zijn mooi, maar volgens mij is dat overbodige info.





.
Laatst bewerkt: