- Berichten
- 290
op mijn queeste naar perfecte yakitori gisteren maar weer eens aan de slag gegaan. Kipdijfilet, bosui, teriyakisaus en geroosterde sesamzaadjes.
Hoewel goed gelukt zijn er nog verbeterpunten: wat zout voor het lakken, betere saus (om eerst te oefenen heb ik een kant-en-klare gebruikt van Lidl, maar als die op is ga ik 'm zelf maken, of voor een Japans merk voor het gemak) en de temperatuur een stukje lager, zodat het wat minder blakert.
Desondanks smaakte het nog steeds erg goed. Geserveerd met wat geroerbakte groenten en zachte rijst uit m'n Cuckoo-rijstkoker.
Hoewel goed gelukt zijn er nog verbeterpunten: wat zout voor het lakken, betere saus (om eerst te oefenen heb ik een kant-en-klare gebruikt van Lidl, maar als die op is ga ik 'm zelf maken, of voor een Japans merk voor het gemak) en de temperatuur een stukje lager, zodat het wat minder blakert.
Desondanks smaakte het nog steeds erg goed. Geserveerd met wat geroerbakte groenten en zachte rijst uit m'n Cuckoo-rijstkoker.