BasBQ
Beef en Steak

We hebben witte rook.............................................Wijnham!!!!!

Kappen nou Bert..... Ik was al jaloers en dit helpt niet mee haha. Succes! Ik ga zeker volgen
 
Zal van tijd tot tijd even langsrijden, kijken of ik die heerlijke geur van het warm roken al ruik....
 
Eergisteren het eerste stuk dikke lende voor de wijnham uit het zout en de wijn gehaald.
Goed afgespoeld en laten drogen.
Zo zag het er vanmorgen uit.
DSC03276.jpg

Daarna op de Q en warm roken tot 60 graden kern.
En zo komt hij er dan vanaf.
DSC03286.jpg

Even aansnijden
DSC03288.jpg

Tot dusver is alles goed verlopen.
Alleen de smaak................... ik geloof niet dat het mijn ding is.
De wijnsmaak overheerst te veel. Dit kan komen door het injecteren wat ik met dit stuk gedaan heb.
Het andere stuk om te drogen heb ik niet ge?njecteerd, hoop dat dat meer mijn smaak is.
 
Het kan niet altijd de perfecte smaak (voor je) hebben Bert.
Wel jammer en inderdaad hopelijk is het andere deel meer naar je smaak!
 
Jammer Bert.
Das dan weer het nadeel van charcuterie, dat je zo lang moet wachten, om te weten of iets lekker is of niet.
Hopelijk bevalt die andere idd beter.

Mac
 
Toch een mooi project, bedankt voor het delen.
 
Je hebt het toch gedaan en als je sommige dingen wel eens maakt dan valt het soms toch wel eens tegen ik denk dat iedereen dit wel eens op z'n tijd heeft.Toch een leuk project Bert.
 
Jammer maar weer een ervaring rijker! Ziet er iig goed uit!
 
Mooi experiment Bert!
 
Jammer dat de smaak niet naar je zin is want het ziet er geweldig uit!
 
Jammer, dat het eerste stuk tegen viel, hoe zit het met het tweede? Wanneer is dat aan de beurt?
 
Vandaag was het zover......................
De een na laatste fase voor m'n wijnham was aangebroken. Koud roken
Dus op de Q met beukenhout snippers
Na een paar uur roken begon hij al aardig te kleuren.
DSC03314.jpg


Om 19:00 eraf gehaald, hij was mooi bruin gekleurd.
DSC03328.jpg

Nu kan hij aan de spijker en rest alleen nog het wachten.

Nu zou ik kunnen gaan denken aan een volgend project.
Maar ik probeer altijd iets te zoeken wat nog niet op het forum is verschenen, en hoop dan weer anderen daarmee te inspireren.
Als dat lukt en anderen gaan er ook mee aan de slag geeft mij dat veel voldoening.

En na een poosje nadenken vanmiddag
wickie1.jpg


Kreeg ik plotseling een goede ingeving.
wickie2.jpg


Nog even de uitvoerbaarheid ervan testen.
Maar dat komt in een nieuw draadje
Deze blijft voor de wijnham. Hoop dat het tweede stuk beter is als het eerste.
 
Wauw, het ziet er nu al heerlijk uit Bert.
Ben benieuwd naar het resultaat straks.

Jeetje wat een cliffhanger weer z?g  :-SS

Mac
 
Aaarrrggghhh nu wil ik het weten... ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan