BasBQ
Beef en Steak

Waterbuffel herfst editie

LOMPE laars

Gemarineerd
Berichten
1.346
Veeg mij maar op, wat een topdag. Zo verslagje

20231015_171210.jpg


20231015_170126.jpg
 
Zondag een herfstdag?

De dag begon regenachtig, zodoende zonnige motogp races gekeken. Vervolgens huishouden & tuinieren, niets moet alles mag. Vanmorgen snel een staartstuk van een waterbuffel eruit gehaald. Deze laten ontdooien afdrogen en alvast wat zout erop, daarna in de garage gelegd.

Dit stuk laten roken op kersenhout indirect tot 46 graden. Tijdens het roken maximaal genieten in de zon met plaatselijke triple!
Vanwege het magere vlees deze kort afgegrilld tot 49 graden. Daarna laten rusten.

Simpele aardappelkroketjes uit de oven en de altijd lekkere bietensalade met een Grand Prestige smikkelen maar!

Als dessert een vers(door de kinderen) gemaakte perenappelflap met vanille ijs en warme pure chocola erover maakte het feestje compleet. Wel foto van de caramel versie.

20231015_191153.jpg


Het vlees had een bite! Onze voorkeur (lees die van mij en mijn dochter) gaat toch uit naar de waterbuffel entrecote. Iets meer dooraderd meer smaak & malsheid😉🔥

20231015_182655.jpg


20231015_181211.jpg


20231015_180841.jpg


20231015_174430.jpg


20231015_171210.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bah wat k🤬 leven heb jij 😅.
Nee hoor genieten kerel 👍🏻.
Had wel een biertje/vleesje mee gepikt 😋
 
Ziet er goed uit!!!
En ik ben niet zo’n liefhebber van nagerechten, maar deze had ik toch wel gelust. 😃
 
Mooi dagje zo in het in de herfstzon 🍻😋
Waterbuffel van de bbq heb ik nog nooit gehad, als ik eens een stukje zie liggen neem ik het mee 😀
 
Poh, dat ziet er weer lekker uut mien jong.
 
Jeetje wat heerlijk! Waar heb je het stuk vandaan? 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan