BasBQ
Beef en Steak

wat te doen met 0,5 kg buikspek?

Sandeman

Vuurmaker
Berichten
99
Tijdje terug een halve kilo buikspek gekocht om uit te proberen, hier geen echte spek-fans.

Gisterenavond uit vriezer gehaald, natuurlijk zelf al gezocht naar een recept om er wat van te maken maar wat vind jij nou een recept wat ik moet proberen en gegarandeerd succesvol is?

Rub?
Marinade?
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.151
Ik sluit aan bij @NonSens ; Parijs buikspek is zooooooo lekker :love::love:


Ik had het ook willen maken met een stuk van 2kg dat ik heb liggen, maar zie in het recept dat het 'zonder' zwoerd moet zijn. Zou dat zoveel verschil geven? Ik heb er eentje met zwoerd, en ga daarmee binnenkort en porchetta maken. Maar vraag het mij maar af.
 

EasywoodsQ

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
163
Ik had het ook willen maken met een stuk van 2kg dat ik heb liggen, maar zie in het recept dat het 'zonder' zwoerd moet zijn. Zou dat zoveel verschil geven? Ik heb er eentje met zwoerd, en ga daarmee binnenkort en porchetta maken. Maar vraag het mij maar af.

Ik heb het zwoerd eraf gesneden en daar spekknabbels van gemaakt door eerst te drogen in de oven en dan "poppen" in de airfryer :love:
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.077
Krustenbraten is een erg lekker gerecht om te maken met varkensvlees waar de zwoerd op zit. Erg leuk project ook. Lekker wat werk mee. Ben benieuwd wat het uiteindelijk is geworden.
 

Sandeman

Vuurmaker
Berichten
99
nah, dat was ook 4x niks.....:confused::confused:
denk dat driekwart puur vet was, vind een vetje erin niet erg maar dit sloeg helemaal nergens op. Smaak was goed maar niet te eten door het vele vet.....
 

Bram1981

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
237
nah, dat was ook 4x niks.....:confused::confused:
denk dat driekwart puur vet was, vind een vetje erin niet erg maar dit sloeg helemaal nergens op. Smaak was goed maar niet te eten door het vele vet.....
Geoefend en bezig geweest. Zonde zo veel vet. Ben een fan van buikspek, maar voor mij mag het ook wat minder vet. Belangrijkste reden dat ik geen iberico of livar meer koop.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.374
online gekocht?
heb ik ook eens gedaan en kreeg toen ook een erg vet stuk.
sindsdien alleen nog bij de slager of de sligro, zodat ik het zelf kan kiezen.

maar goed, wie niet waagt.....
 

Sandeman

Vuurmaker
Berichten
99
online gekocht?
heb ik ook eens gedaan en kreeg toen ook een erg vet stuk.
sindsdien alleen nog bij de slager of de sligro, zodat ik het zelf kan kiezen.

maar goed, wie niet waagt.....
ja dat wel, maar verwacht niet dat dat uitmaakt. Koop daar wel meer vlees en is anders meer dan goed te noemen (BBQuality en Beef&Steak)
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.374
ja dat wel, maar verwacht niet dat dat uitmaakt. Koop daar wel meer vlees en is anders meer dan goed te noemen (BBQuality en Beef&Steak)
zijn zeker goede slagers/leveranciers

maar heb ook eens buikspek bij B&S gekocht en die was dus behoorlijk vet zoals ik al zei.
sindsdien koop ik spek niet meer ongezien.
 
Bovenaan Onderaan